'Devlet-mafya-siyaset ilişkileri araştırılsın' önergesine ret

CHP'nin "devlet-mafya-siyaset ilişkileri araştırılsın" önerisi AKP ve MHP oyları ile reddedildi

'Devlet-mafya-siyaset ilişkileri araştırılsın' önergesine ret

Meclis’te CHP grubu tarafından, ülkücü çete lideri Sedat Peker’in iddiaları üzerine verilen önergede devlet ve siyaset içindeki mafya ilişkilerinin araştırılması önerildi.

Önerge üzerine söz alan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır  “Seçimlerde, bu kişi miting yaparken, AKP’ye oy basın derken kahramandı ama Soylu’nun nasırına bastığında pis bir mafya oldu. Bu kişi, referandumda evete oy basın deyip insanları tehdit ederken bir kahramandı ama Binali Yıldırım’ın nasırına basınca bu adam mafya oldu. Bize göre bu adam iki durumda da suç örgütü lideriydi” dedi.

Başarır, “Burada, alın teriyle çocuklarına bakan milletvekilleri var. Çocuklarınız 7 tane oyuncak gemiyle gelse, yakasına yapışacak milletvekilleri var burada. Peki, Binali Yıldırım, oğluna sormuyor mu? Oğlum; 7 tane gemi, 14 tane şirket, 30 tane ayrı ayrı yurt dışındaki ilişkiyi nereden kurdun? Yavru Vatan’a bakın; Türkiye’deki iddialar için oy birliğiyle komisyon kuruldu. Burada, ya temiz bir devlete, şeffaf bir devlete el kaldıracaksınız ya da karanlığa el kaldıracaksınız. Bu tercih sizin…’’ ifadelerini kullandı.

Ancak “devlet-mafya-siyaset ilişkileri araştırılsın” önerisi, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oyları ile reddedildi.