'DEVA ve Gelecek birleşecek' iddiası üzerine açıklama

Davutoğlu ile Babacan'ın partilerinin birleşmesine yönelik çalışmalar yapıldığı öne sürülmüştü. Babacan b iddiayı yalanladı.

'DEVA ve Gelecek birleşecek' iddiası üzerine açıklama

Milliyet’in AKP’ye yakınlığıyla bilinen gazetesi yazarı Zafer Şahin’in DEVA ve Gelecek isimli partiler için ortaya attığı iddia üzerine açıklama geldi.

Zafer Şahin bugün “Babacan ve Davutoğlu’nun partileri birleşiyor mu?” başlıklı bir yazı kaleme almış ve Ankara kulislerinde son günlerde en çok konuşulan konunun bu olduğunu belirterek “Bir türlü beklenen sıçramayı yapamayan Babacan ve Davutoğlu’nun partilerinin yeni bir sinerji yaratmak için ‘Deva Gelecek’ adıyla birleşeceği, liderin Babacan olacağı, hatta tüzük çalışmalarına bile başlandığı, seçim barajının yüzde 5’e çekilmesi durumunda bu ittifaka Saadet Partisi’nin de katılacağı iddia ediliyor” demişti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bu iddia üzerine açıklama yaptı. Babacan, “Bizim bu aşamada diyalog ve istişarenin ötesinde herhangi bir siyasi partiyle bir girişim şeklimiz olamaz, düşünülemez. Kendi işimize bakıyoruz. İttifakmış, parti birleşmesiymiş, bu tür iddia ve söylentilerin tamamı boş. Hiçbirisi gerçek değil” ifadelerini kullandı.