Destici Taliban'la görüşülmesine karşı çıkanlara tepki gösterdi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Taliban ile görüşülmesine karşı çıkan CHP ve İYİ Parti’ye tepki göstererek "Sadece Taliban'ın batı tarafından dünyaya servis edilen görüntüsünden dolayı mı istemiyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Destici Taliban'la görüşülmesine karşı çıkanlara tepki gösterdi

Destici, Sürmene ilçesindeki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin, Afganistan’da Taliban ile yapacağı görüşmelere değindi ve şu görüşlerini dile getirdi:

“Taliban’ın oluşturacağı yeni yönetimle hatta Taliban ile görüşmeler yaparken bizim içerimizdeki bir grup çıkıp diyor ki ‘Türkiye Taliban ile görüşmesin.’ Niye kardeşim? ABD görüşecek, Rusya görüşecek. İran mezhebi farklılığı olmasına rağmen görüşüyor. Yani bunu söyleyen bizim içerimizdeki siyasetçiler. Ya zır cahilliklerinden söylüyorlar, meseleyi okuyamıyorlar ya da birilerinin sözcülüğünü yapıyorlar. Türkiye’nin Afganistan’da olmasını, Afganistan’da oluşacak yönetimle görüşmesini kim istemez? Çin istemez, çünkü Türkiye oraya giderse oradan Tacikler ve Özbekler vasıtasıyla Doğu Türkistan’a ulaşır. ABD istemez. Neden? Çünkü oradaki tezgahı bozulur, Suriye’de olduğu gibi. Rusya istemez, Türkiye Afganistan’a giderse Özbekistan ve Tacikistan ile daha da yakınlaşır ve Rusya orada nüfus kaybeder. Tamam bunları anladım, sen niye istemiyorsun Kılıçdaroğlu? Ya da Sayın Akşener, siz niye istemiyorsunuz? Sadece Taliban’ın batı tarafından dünyaya servis edilen görüntüsünden dolayı mı istemiyorsunuz? Eğer derdiniz Afganistan’ın barışı ve huzuruysa ya da kadın haklarını savunuyorsanız Türkiye orada olacak ve Taliban ise Taliban veya bir başkası eliyle İslam’ın, Türklüğün hafifletilmesine elinden geldiği kadar fırsat vermeyecek. Türkiye örnek olacak, modelini götürecek.”

Destici ayrıca adaleti, hukuku ve demokrasiyi esas alan, milli iradeyi eksiksiz bir şekilde sandığa yansıtan bir sistemi savunduklarını dile getirerek, “Onun için çok net bir şekilde diyoruz ki ilk olarak baraj sıfırlansın. İkinci olarak da yüzlerce trilyon para veriliyor partilere. Har vurup harman savruluyor, adeta keyiflerince harcıyorlar. Dolayısıyla bu kaldırılsın artık diyoruz” ifadelerini kullandı.