Destici de İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasını savundu: Kadim Türk aile yapımızdan taviz veremeyiz

BBP Genel Başkanı Destici, sosyal medya hesabı üzerinden "İstanbul Sözleşmesi Batı’nın toplum yapısı ve hayat anlayışıyla şekillenmiştir." ifadelerini kullandı.

Destici de İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasını savundu: Kadim Türk aile yapımızdan taviz veremeyiz

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, sosyal medya hesabından İstanbul Sözleşmesi’nden Erdoğan’ın kararnamesi ile çıkılmasına ilişkin bir açıklamada bulundu.

BBP Genel Başkanı Destici, sosyal medya hesabı üzerinden “İstanbul Sözleşmesi Batı’nın toplum yapısı ve hayat anlayışıyla şekillenmiştir.” ifadelerini kullandı.

Destici yaptığı paylaşımın devamında; “Türk toplumu Batı’dan farklıdır. Refahımız, güvenliğimiz ve demokrasimiz için bazı konularda Batılılarla işbirliği yapılabilir; fakat kimliğimizden ve kadim Türk aile yapımızdan taviz veremeyiz.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Mustafa Destici, kadına şiddet sorununu uluslararası sözleşmeler yerine kendi kanunlarımız ile çözülebileceğini iddia etti. Destici, sığ bir biçimde paylaştığı bir grafik ile kadın ölümlerinin en çok sözleşmenin kabul edildiği tarih ve sonrasında yaşandığını da dile getirdi.