Deste deste para saçan kişi AKP’li belediyenin çalışanı çıktı: Asgari ücretten biraz fazla maaş alıyor

Sosyal medyada lüks hayatı ve balya balya paraların olduğu görüntüler ile gündeme gelen kişinin AKP’li belediyede çalıştığı ortaya çıktı.

Deste deste para saçan kişi AKP’li belediyenin çalışanı çıktı: Asgari ücretten biraz fazla maaş alıyor

Lüks bir arabada uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri ile gündeme düşen AKP’li Kürşat Ayvatoğlu’nun ardından yine benzer lüks hayatı yaşayıp balya balya paralar saçan Hakan Tek isimli kişinin AKP’li Kayseri Büyükşehir Belediyesinde çalıştığı ortaya çıktı.

MAAŞI ASGARİ ÜCRETİN BİRAZ ÜSTÜNDE

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından “kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi” gerekçesiyle gözaltına alınan Hakan Tek’in AKP’li Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi çalışanı olduğu ortaya çıktı.

Hakan Tek’in Kültür ve Sosyal İşlerde afiş, kitap gibi işlerde çalıştığını söyleyen Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, “Uzun yıllardır belediyemizde çalışan Hakan Tek, son 3 yıldır da birimimizde çalışan 150 personelden birisi. Hakan Tek son 12 aydır birimimizde afiş, kitap vb. işler yapıyor. Bundan 1,5 yıl önce de yine dairemizde kitap ve afiş gibi malzemelerin dağıtımını belediyemize ait araçla gerçekleştiriyordu. Maaşı asgari ücretin birazcık üstünde” açıklamasında bulundu.

PARA VİDEOLARI BAŞKASINA AİT

Özgöncü, Tek’in sosyal medyada yankı uyandıran videoları hakkında ise “Hakan’ın videoları sosyal medyada paylaşılınca emniyet tarafından gözaltına alındı ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını öğrendim. Emniyette verdiği ifadeye ilişkin bazı bilgiler edindim. Hakan 2020 yılında 60 günlüğüne izne ayrılmıştı. O süreçte telefoncu bir arkadaşına yardıma gidiyormuş, o lüks araçlarla ilgili çektiği videolardaki araçlar arkadaşına ait. Ayrıca para videoları da başkasına ait. Başkasına ait videoları sosyal medya hesabından paylaşmış” ifadelerini kullandı.