Dersim Belediyesi'nden 1 Mayıs Anıtı

Dersim Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 1 Mayıs Anıtı'nın açılışı, Başkan Maçoğlu ve diğer belediye yetkililerinin de katılımıyla gerçekleşti.

Dersim Belediyesi'nden 1 Mayıs Anıtı

Dersim’de Dersim Belediyesi meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edilen 1 Mayıs anıtının yapımı tamamlandı. Sembol tasarımını Orhan Taylan’ın yaptığı, heykeltraş Sefa Sarıçoban ve belediye işçilerinin katkılarıyla yapılan anıtın açılışı 1 Mayıs kutlamaları kapsamında gerçekleşti.

Belediye yetkilileri ve belediye meclis üyelerinin de yer aldığı açılışta saygı duruşunun ardından Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu basın metnini okudu.

Maçoğlu açıklamasında şunları söyledi:

“Dost- düşman herkes biliyor ki kapitalist barbarlığa karşı yegane umut 1 Mayıs bayrağını taşıyan işçiler, emekçiler, ezilen halklar ve devrimcilerdir. Bu bayrağı taşıyan bizler bugün bir kez daha ne istediğimizi, ne için mücadele ettiğimizi bir kez daha ifade ediyoruz;

Emeğin sömürülmediği, ekonomik kriz ve salgın hastalıkların faturasının halka çıkarılmadığı, kadınlara yönelik şiddet taciz ve tecavüzlerin cezasız kalmadığı- son bulduğu, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırıldığı, sendikal hak ve özgürlüklere dokunulmadığı, düşünceyi ifade etmenin suç olmadığı, bütçenin savaşa değil eğitime ayrıldığı, hiç kimse için din-dil-ırk ayrımının yapılmadığı eşit haklara sahip olduğu, herkese aş herkese iş sağlandığı savaşsız, sömürüsüz bir düzende insanca yaşamak istiyoruz.

Tüm bu saydıklarımız bizlerin hakkı. Biz bu hakları elde edene kadar yılmadan, korkmadan mücadele etmeye devam edeceğiz. Ve biz biliyoruz ki işçilerin, emekçilerin, köylülerin ellerinde yükselecek o büyük dünya düşü… Bunun için birlik- mücadele- dayanışma diyoruz,

Yaşasın 1 Mayıs!”