Deprem bahanesiyle boşaltılan TRT arazilerinde rant kokusu

Halihazırda TRT yayınlarının yapıldığı ve Katarlılara ait Bein Connect tesislerine ne kadar kira ödendiği de 'ticari sır' gerekçe gösterilerek gizli tutuluyor.

Deprem bahanesiyle boşaltılan TRT arazilerinde rant kokusu

Deprem gerekçesiyle boşaltılan bazı TRT arazileri ile birlikte, imar değişikliğiyle eş zamanlı yapılanmaya açılan ve TRT’ye de yer ayrılan Çekmeköy’deki askeri bir alan, rant iddialarını güçlendirdi. Zira, bu durum boşaltılan binalara geri dönülmeyeceği ihtimalini artırdı.

İstanbul’un Ulus ve Harbiye semtlerinde, deprem gerekçe gösterilerek boşaltılan TRT arazilerinin de imara açılarak ranta kurban edileceği endişesi hakim.

Öte yandan, halihazırda TRT yayınlarının yapıldığı ve Katarlılara ait Bein Connect tesislerine ne kadar kira ödendiği de ‘ticari sır’ gerekçe gösterilerek gizli tutuluyor.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel KİT Komisyonu’nda yeniden sordu: ”Ayazağa’da Digitürk’e ait bir binanın iki yıllığına kiralandığı doğru mu? Doğru ise bu bina için ne kadar para ödeniyor?”

Sertel’in sorusu da yanıtsız bırakıldı.

Ulus ve Harbiye’deki binalar, güçlendirme ile kurtarılabilecekken, koronavirüs salgını ortasında eş zamanlı boşaltılınca rant endişesi gündeme geldi.

Diken’in haberine göre, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen, durumla ilgili, “Tam da aynı süreçte bu kaygılarımız haklı çıkaran bir gelişme yaşandı. Çekmeköy’de yaklaşık 370 bin metrekarelik bir askeri arazide imar planı değişikliği yapıldı ve TRT’nin kullanımına ait bir bölüm ayrıldı. Burası aslında orman alanı olarak görülen ve 15 Temmuz’dan sonra boşaltılan bir alan. Burası kamusal bir alan. Burada TRT için bir yer ayrılması Harbiye ve Ulus’taki arazilerin TRT’nin elinden alınması riskini ve endişelerini kuvvetlendiriyor” yorumunu yapıyor.