Deniz Poyraz davasında ilk duruşma

Sanığın tuvalete gittiği sırada pet şişe fırlatıldı, Poyraz ailesinin oturduğu yer değiştirildi

Deniz Poyraz davasında ilk duruşma

İzmir’de HDP İl Başkanlığı’na düzenlediği saldırılan parti binasında bulunan Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’in yargılandığı davada ilk duruşma İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi salonunun yetersiz olması nedeniyle duruşmanın sosyal tesislerde bulunan duruşma salonunda yapılmasına karar verildi. Salonun ışıklarının arızalı olması nedeniyle duruşma 2 saat gecikmeli olarak başladı.

Sosyal tesislerde bulunan duruşma salonunda Deniz Poyraz’ın babası Abdülillah Poyraz, annesi Fehime Poyraz, kardeşi Fehmi Poyraz ile tutuklu sanık Onur Gencer ve taraf avukatları hazır bulundu.

Gencer’in “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi ve “iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme” ile “Siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme” suçlarından 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

ARBEDE ÇIKTI

Avukat yoklamalarının yapıldığı sırada tutuklu sanık Onur Gencer, jandarma ile birlikte tuvalete gitmek için dışarıya alınırken, Poyraz’ın yakınları sanığa pet şişe fırlatarak linç girişiminde bulundu. Bunun üzerine salonda arbede çıkarken, yaklaşık 15 dakika süren gerginlik daha fazla büyümeden yatıştırıldı. Sanığın yeniden salona getirilmesinin ardından duruşmanın başlaması bekleniyor.

POLİSLER DURUŞMAYA KATILANLARI VİDEOYA ALDI

Duruşma salonunda “güvenlik” gerekçesiyle bulundurulan polislerin duruşmaya katılan kişileri video kaydına alması üzerine gerginlik yaşandı. Avukatların müdahalesi sonrası çekilen video sildirildi. Duruşmayı izlemek isteyen kurum temsilcileri ve yurttaşların bir kısmı duruşma salonuna alınmadı. Polisler, kurumlardan sadece iki tane temsilci alabileceklerini, yetki belgesi sunmayan avukatların ise duruşma salonuna giremeyeceğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile CHP ve HDP milletvekilleri de izleyici sıralarında davayı takip ediyor.