Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Emniyet’e FETÖ operasyonu

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na yönelik 'mahrem hizmetler' yapılanması soruşturmasında 34 kişi hakkında, Emiyet'e yönelik FETÖ soruşturması kapsamında 32 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Emniyet’e FETÖ operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ilişkin yürütülen FETÖ soruşturmasınca 66 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na yönelik ‘mahrem hizmetler’ yapılanması soruşturmasında 34 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada “FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Deniz Kuvvetleri Komutanlığına yönelik ‘mahrem hizmetler’ yapılanması soruşturmasında 34 şüphelinin gözaltına alınmasına karar verildi” ifadeleri kullanıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na yönelik soruşturma kapsamında daha önce ihraç edilmiş 2’si binbaşı, biri yüzbaşı, 2’si üsteğmen, halen görev başında olan 12’si astsubay ve 9’u uzman çavuş olan toplam 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

FETÖ’nün Emniyet Genel Müdürlüğü yapılanması içerisinde yer alan, daha önce kamu görevinden çıkarılmış toplam 32 şüpheli hakkında da gözaltı kararı verildi.