Demirtaş'tan HDP'nin kapatılması girişimine ilk yorum

Demirtaş, HDP'nin kapatılması girişimine ilişkin "HDP her koşulda bir çıkış yolu bulacak; hukuksuz saldırıları sandıkta boşa çıkaracağız" değerlendirmesinde bulundu.

Demirtaş'tan HDP'nin kapatılması girişimine ilk yorum

Demirtaş, HDP’nin kapatılması girişimine ilişkin “HDP her koşulda bir çıkış yolu bulacak; hukuksuz saldırıları sandıkta boşa çıkaracağız” değerlendirmesinde bulundu.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in 17 Mart’ta Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açılmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Her koşulda bir çıkış bulunacak” diye konuştu.

Demirtaş, HDP’ye açılan kapatma davasının kendilerine de açılan davalar gibi ‘siyasi’ olduğunu belirterek HDP’nin her koşulda bir çıkış yolu bulacağını ifade etti.

“BOŞA ÇIKARACAĞIMIZDAN EMİNİM”

Bianet’ten Evrim Kepenek’in sorularını yanıtlayan Demirtaş’ın sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin’in Anayasa Mahkemesi’nde HDP’nin kapatılması için dava açmasına ilk tepkiniz ve yorumunuz nedir?

“Partimize yönelik kapatma davası da tek tek bizlere açılan davalar gibi siyasi amaçlıdır. Seçimi AKP’ye kazandırma hedefi taşımaktadır. Ancak hem hukuk önünde hem de sandıkta bütün bu haksız saldırıları boşa çıkaracağımızdan eminim.”

Savcı sizin de aralarında olduğunuz 687 HDP’li için “siyaset yasağı”, HDP’nin mal varlığına el konulması ve hazineden yardımın kesilmesini de istedi. Buna dair ne söylemek istersiniz?

“Bizim siyasi mücadele yürütmemiz için herhangi bir yere üye ya da aday olmamıza gerek yok. Mücadeleyi de parayla ya da para için yürütmüyoruz. Bu tür girişimlerden hiçbiri bizleri mücadelemizden alıkoyamaz.”

Sizce HDP’nin yeni yol haritası nasıl olabilir? Nasıl şekillenir?

“Buna elbette HDP yönetimi karar verecek. Eminim ki halkın iradesini ve temsil hakkını güvence altına almak için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Her koşulda bir çıkış yolu bulanacağına inanıyorum.

Partimize yönelik kapatma davası da tek tek bizlere açılan davalar gibi siyasi amaçlıdır. Seçimi AKP’ye kazandırma hedefi taşımaktadır. Ancak hem hukuk önünde hem de sandıkta bütün bu haksız saldırıları boşa çıkaracağımızdan eminim.”