Davutoğlu'nun 'temiz siyaset'i: Peker'le Erdoğan'ı bir araya getirenler Gelecek'te

Sedat Peker'in açıklamaları üzerine "temiz siyaset" vurgusu yapan Ahmet Davutoğlu, Peker'le Erdoğan'ın birlikte göründüğü tek fotoğrafa neyin vesile olduğunu unutmuşa(!) benziyor.

Davutoğlu'nun 'temiz siyaset'i: Peker'le Erdoğan'ı bir araya getirenler Gelecek'te

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhur ittifakı destekçisi organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in sosyal medya kanalları aracılığıyla yayınladığı videolarla ilgili açıklama yaptı.

Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Mafya siyaset ilişkileri devleti çürüten bir olgudur. 1990’lı yıllarda devlet kurumlarımızın ve siyasetin itibarını yok eden benzer ilişkiler ağına bugün yeniden şahit oluyoruz. Milletin emaneti olan devlet yönetimi karanlık dehlizlerde yürütülemez. TemizSiyaset Gelecek.”

Davutoğlu, AKP’den tasfiye oluşu ve ardından düzen siyasetinin sağında kendisine “muhalefet” rolü biçmesi sonrası en iddialı çıkışları yapmakta ön sıralarda yer alıyor. “Temiz siyaset” vurgusu yaptığı bu açıklaması da haliyle bu anlamda alıcısı çok olacak türden. Ancak Davutoğlu’nun açıklaması, bahsi geçen mafya-siyaset ilişkilerini “en üst düzey”de ortaya koyan meşhur bir fotoğrafı kez daha hatırlatmayı gerektiriyor.  Zira AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la faşist çete lideri Sedat Peker’i buluşturan ve samimi şekilde konuştukları ana ait sözkonusu fotoğraf, AKP iktidarları döneminde yıllarca Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık görevlerinde bulunan Davutoğlu’nun “geçmiş”ini ilgilendirdiği gibi bugününü de ilgilendiriyor.

Yakın bir tarih, 13 Haziran 2015. Bugün Gelecek Partisi’nin medya işlerini yürüten Taha Ün, o dönem Emine Erdoğan’ın eski özel kalem müdürlüğünü yürüten, şimdilerde ise Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Sema Silkin ile evlenmişti. Ün’ün Beylerbeyi Sarayı’ndaki kıyılan nikahında şahitliğini yapanlardan biri de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı.

Ün, düğün sonrasında, davetliler arasında bulunan Sedat Peker’e sosyal medya hesabından “şükran”larını böyle iletmişti.