Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: Bir dikta rejimi kurulacak, o zaman yanında olacağız

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Sayın Erdoğan'ı dostu ve arkadaşı olarak uyarıyorum. Böyle bir bağ kalmadı aramızda ama... Bir dikta rejimi kurulacak, o zaman Erdoğan'ın yanında olacağız" dedi.

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: Bir dikta rejimi kurulacak, o zaman  yanında olacağız

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin genel başkan yardımcısı Selçuk Özdağ’ın saldırıya uğramasıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Karar TV’de katıldığı programda konuşan Davutoğlu, saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Erdoğan’ı buradan uyarıyorum. AK Parti kitlelerini, AK Parti’de hâlâ kaldığına inandığım aklı başında herkesi uyarıyorum. Bundan sonraki ilk aşamada sayın Erdoğan da tasfiye edilecek ve Türkiye’de muhafazakarların -o geniş kitleler böyle aldatıldığı için söylüyorum- bir daha başı dik bir şekilde dolaşamayacakları tarzda bir otoriter rejim kurulacak. Gelecek Partisi bunu engellemek için yola çıktığı için engellenmeye çalışılıyor. Ben AK Parti’de kalmış olsaydım bu süreci yaşatmayacağımı bildikleri için bu çeteler önce beni tasfiye etti. Selçuk Bey de benimle birlikte hareket eden bir arkadaşım.”

Davutoğlu Erdoğan ve AKP’ye “uyarı”larına şöyle devam etti:

“Sayın Erdoğan’ın bir dahaki seçimi kazanma ihtimali yok denecek kadar azdır ama kazansa bile öyle bir şekilde etrafı kuşatılmış olacak ki Türkiye’de demokrasiden bahsetme imkanı olmayacak. Sayın Erdoğan’ı dostu ve arkadaşı olarak uyarıyorum. Böyle bir bağ kalmadı aramızda ama… Bir dikta rejimi kurulacak, o zaman Erdoğan’ın yanında olacağız. Çevresindeki hiç kimse yanında olmayacak.”