Davutoğlu da 'oyun'u gördü: Halay çekenler öğrenci değil

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan AKP'li Melih Bulu'yu protesto edenler için "Bana gelen bilgi bu tür halay çekenlerin üniversite öğrencisi olmadığı yönünde" dedi.

Davutoğlu da 'oyun'u gördü: Halay çekenler öğrenci değil

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara’da partisinin genel merkezinde basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

ANKA‘nın haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan AKP’li Melih Bulu’ya yönelik protestolara değinen Davutoğlu, “Oraya teröristler girmişse, polisin görevi onları ayırıp öğrencilerin gösteri hakkına saygı göstermek olduğunu” kaydederek, “Bana gelen bilgi bu tür halay çekenlerin üniversite öğrencisi olmadığı yönünde. Onlar oraya geldi diye öğrencilerin protestosu haksız mı oluyor, kapıya kelepçe vurmak haklı mı oluyor? Öğrenci olayları benim dönemimde de oldu. Hemen de terörist damgasını vurabilmişler, terörist damgası ne zaman diyebilecek mahkeme dediği zaman. Madem terörist olduğu biliniyordu o gün oraya gelmeden tutuklasalardı” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne başka rektör de atanmış olsa durumun yanlış olduğunu savunan Davutoğlu “Boğaziçi’nde bir iklim var. Ben Cumhurbaşkanı tarafından Rektör atanmasını doğru görmüyorum. Seçim de sıkıntı var, akademisyenler arasında sıkıntıya yol açıyordu. Ara formüller bulunabilir istişare edilerek” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da Boğaziçi Üniversitesi önüne gelerek öğrencilerin protestosuna destek vermesiyle ilgili soruya ise Davutoğlu, “Boğaziçi Üniversitesi mezunu olarak ben de giderdim, burada işim olmasa ben de giderdim. Burada yanlış olan ne anlamadım! Gençlik Kollarımıza siz de gidebilirsiniz dedim. Siyaset alanda her probleme müdahil olmaktır” diye yanıt verdi.