SETA'da büyük tasfiye: "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde" ayrıldılar

SETA kadrosunda yer alan 20 kişinin kovulduğu iddia edildi.

SETA'da büyük tasfiye:

AKP’nin “düşünce” kuruluşu ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı erat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA ) kadrosunda yer alan 20 kişinin kovulduğu iddia edildi.

Kuruluşları yolları ayrılan isimlerden bazıları, sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Açıklamaların ortak vurgu “AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlılık” mesajı oldu.

SETA Medya ve Toplum Araştırmaları Koordinatörü İsmail Çağlar Twitter hesabından “Yaklaşık 8 yıl süren SETA hikayesini bitirme kararı aldım. Bazı arkadaşlarımız işten çıkartıldı. İşten çıkarılmaları yanlış bulduğum için ayrıldım. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Büyük Türkiye mücadelesine farklı kulvarlarda elimden geldiğince katkı vermeye devam edeceğim.” açıklaması yaptı.

Sabah yazarı ve SETA Strateji Araştırmaları Direktörü Hasan Basri Yalçın da kuruluştan ayrıldığını “Yaklaşık beş yıldır görev yaptığım SETA’dan ayrıldım. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, elimden geldiğince ve dilim döndüğünce, Büyük Türkiye vizyonunu farklı mecralarda anlatmaya devam edeceğim” diyerek duyurdu.

SETA Avrupa Araştırmaları Direktörü Doç. Dr. Enes Bayraklı ise “7 yıldır içinde bulunduğum SETA vakfından ayrılma kararı aldım. Cumhurbaşkanımız liderliğinde verilen güçlü ve bağımsız Türkiye mücadelesine elimden gelen katkıyı başka mecralarda vermeye devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

 

Çağlar’ın, uluslararası basın kuruluşlarının Türkçe servislerinde çalışan gazetecileri fişlediği raporda imzası bulunuyordu.

Damadın kalesi SETA'da büyük ayrılık

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Çağlar, 31 Ağustos’ta, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu’na atanmıştı.

OdaTv’de yer alan habere göre; Takvim Gazetesi yazarı Çağlar’ın SETA’daki yazar sayfasının kaldırıldığı görüldü. Çağlar, Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu’nda da 7 Nisan’da görevlendirilmişti.