"Daha neler olacak neler… Bunlar iyi günler” diyen AKP'den HDP saldırısına 'tepki'

Erdoğan muhalefeti hedef alarak, Meral Akşener'e yönelik saldırı girişiminin ardından "Bu daha bir; daha neler olacak neler… Daha dur bakalım, bunlar iyi günler” ifadelerini kullanmıştı.

HDP İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin AKP’den ‘tepki’ geldi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, HDP’nin İzmir Konak’taki binasına yapılan saldırı ve sonucunda Deniz Poyraz isimli parti çalışanının öldürülmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

Ömer Çelik ve Hamza Dağ sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla saldırıyı lanetlerken, geçtiğimiz günlerde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ifadeleri akıllara geldi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan muhalefeti hedef alarak, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik saldırı girişiminin ardından “Bu daha bir; daha neler olacak neler… Daha dur bakalım, bunlar iyi günler” ifadelerini kullanmıştı.

İkilinin HDP saldırısı açıklamaları şöyle:

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “İzmir’de HDP İl binasında gerçekleşen saldırıyı ve cinayeti lanetliyoruz. Türkiye, huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan provokasyonlara asla fırsat vermeyecektir. Güvenlik güçlerimiz ve yargı teşkilatı hadiseyi tüm boyutlarıyla açığa çıkaracaktır.” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise, “HDP İzmir İl binasında gerçekleşen saldırı ve cinayeti kınıyorum. Türkiye’nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.