'Cumhuriyet tarihinin en öğrenci dostu hükümetleri, AK Parti hükümetleri' imiş!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Cumhuriyet tarihinin en öğrenci dostu hükümetlerinin AKP hükümetleri' olduğunu öne sürdü.

'Cumhuriyet tarihinin en öğrenci dostu hükümetleri, AK Parti hükümetleri' imiş!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne dışarıdan atanan Melih Bulu’ya karşı protestolarda öğrencilere yönelik polis şiddetini görmezden gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhuriyet tarihinin ‘en öğrenci dostu’ yönetiminin AKP hükümetleri olduğunu iddia etti.

Bakan Varank, Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) 2020 Yılı Sektör Raporu Lansman Toplantısı’nda video konferans yöntemiyle yaptığı konuşmada, Erdoğan taradından Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan Melih Bulu’ya karşı düzenlenen eylemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘Bu işi rektör ataması tartışmasından çıkarıp ideolojik kavgaya dönüştürmek isteyenlerin olduğunu’ ifade eden Varank, “Toplumsal olayların fitilinin ateşlenmesini, provokasyonlara kapı aralanmasını avucunu kaşıyarak bekleyenler var. Boğaziçi’nden yeni bir Gezi çıkarmak isteyenlerin tuzağına gençlerimizi düşürmeyiz” dedi.

Üniversitelerin ‘ideolojik kavgaların arenası değil bilimin ve araştırmanın merkezleri’ olduğunu dile getiren Varank, “Cumhuriyet tarihinin en öğrenci dostu hükümetleri, AK Parti hükümetleridir.” dedi.

Polis şiddetini görmezden gelen Varank, şunları söyledi:

“Biz üniversitelerin bu yapısını tahkim etmek için son 19 yılda çok büyük yatırımlar yaptık. Cumhuriyet tarihinin en öğrenci dostu hükümetleri, AK Parti hükümetleridir. Üniversite yatırımlarından modern yurtlara, kredi ve burslara kadar çok güçlü adımlar attık, atıyoruz. Gençlerimizi, kendi siyasi emellerine dolgu malzemesi olarak görenler, bu ülkeye en büyük kötülüğü yapar. Biz buna müsaade edemeyiz. Öğrencileriyle, akademisyenleriyle, yayınlarıyla, araştırma projeleriyle üniversitelerimizi dünyanın en iyileri arasına sokmak için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.”

Bakan Varank’a Boğaziçi eylemlerinde ‘öğrenci dostu’ AKP hükümetinin ve polisin ‘dostça’ yaklaşımlarının fotoğraflarını hatırlatmak isteriz: