Cumhuriyet savcısı başından vurulmuştu: Silah, evde bulunan astsubaya ait çıktı

Doğum günü kutlaması sırasında başından vurulan Cumhuriyet savcısının yaralanmasına neden olan silahın bir astsubaya ait olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet savcısı başından vurulmuştu: Silah, evde bulunan astsubaya ait çıktı

Geçtiğimiz günlerde Yozgat’ta bir doğum günü kutlaması sırasında başından tabanca ile vurulan Cumhuriyet savcısı Özlem Salkım’ı vuran silahın o an evde olan astsubaya ait olduğu öğrenildi.

Evde bulunan ve Salkım’ı yaralayan silahın yapılan kriminal incelemeler sonucunda doğum günü kutlamasına gelen ve o an evde bulunan astsubay A.M.’ye ait olduğu ortaya çıktı.

Olayın gerçekleştiği sırada evde bulunan 4 kamu görevlisinin gözaltına alınmasının ardından alınan ifadelerin 4’ünün de benzer olduğu kaydedildi. Şüpheliler emniyetteki ifadelerinde, “Silahla ilgili şakalar yapıyorduk. Özlem Salkım, tabancayı alarak şaka yapar gibi kafasına dayadı. Şaka yapıyor gibi yaptı, o sırada silah patladı” dedikleri öğrenildi.

Yapılan incelemelerde silahın bitişik şekilde ateşlendiği belirlenirken, olayın intihar girişimi mi yoksa kaza mı olduğu araştırılıyor.

Hürriyet’in haberine göre, Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Şüpheliler alınan ifadelerinde, Özlem Salkım’ın evdeki A.M.’ye ait silahla oynarken silahın ateş alması sonucu yaralandığını belirtmişlerdir” denildi.