Saray'dan Ziya Selçuk'a tepki: Beceriksizliği yüzünden bir nesli kaybetmek üzereyiz

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, sosyal medyadan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u ağır bir şekilde eleştirdi.

Saray'dan Ziya Selçuk'a tepki: Beceriksizliği yüzünden bir nesli kaybetmek üzereyiz

Pandemi sürecinde izlediği yanlış politikalar ve eğitim sisteminde yaşanan aksiliklerden kaynaklı eleştirilerin odağında olan Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk’a AKP cephesinden de eleştiri geldi.

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u pandemide yürüttüğü politikalar üzerinden suçlarken, “Bakan’dan kaynaklanan bu beceriksizlikten dolayı, bir nesli/kuşağı kaybetmek üzereyiz. Çok ciddi önlemler alınmalıdır” açıklamasında bulundu.

Twitter’dan açıklama yapan Özyılmaz, yükseköğretim politikalarının Milli Eğitim Bakanlığı’na göre daha başarılı olduğunu savunan Özyılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“2020-2021 Eğitim Öğretim sezonunda ülkemizdeki yükseköğretim ve Milli Eğitim’deki eğitim uygulamalarına baktığımızda, bazı eksikliklerine rağmen, yükseköğretimin daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Bu, yerelleşme kurumsallaşma, bir çizgi izleme ve ciddi bir çabanın ürünüdür.

Milli Eğitim’de bu başarıyı göremiyoruz. Çünkü, Milli Eğitim Bakanı konu üzerinde özenle çalışarak bugünü kurtaracak politika üretemedi. Yerelin sesini duymadı, durumunu görmedi. Devlet nezdinde ağırlık koyarak bir tarz bir çizgi tutturamadı. Aksine çok zikzak yaptı ve çok yıprandı.

Bundan olumsuz olarak etkilenen de ilk, orta ve lise öğrencileri oldu. Ayrıca öğretmenler ve veliler de hüzün ve kedere boğulmanın yanında psikolojileri bozuldu. Bakandan kaynaklanan bu beceriksizlikten dolayı, bir nesli/kuşağı kaybetmek üzereyiz. Çok ciddi önlemler alınmalıdır.”

Özyılmaz’ın daha sonra sildiği paylaşımları şu şekilde:

 

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Politikaları Kurulu üyesi: Bakan'ın beceriksizliği yüzünden bir nesli kaybetmek üzereyiz

 

 

 

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Politikaları Kurulu üyesi: Bakan'ın beceriksizliği yüzünden bir nesli kaybetmek üzereyizCumhurbaşkanlığı Eğitim Politikaları Kurulu üyesi: Bakan'ın beceriksizliği yüzünden bir nesli kaybetmek üzereyiz