'Cübbeli' devrede: Tutuklama üzerine şeriat hükümlerini hatırlattı

Gerici Ahmet Mahmut Ünlü, Manavgat'ta orman yangınıyla ilgili olarak tutuklanan 16 yaşındaki çocuk üzerinden "şeriat hükümleri"ni övgüler düzdü, "idam" çağrısı yaptı.

'Cübbeli' devrede: Tutuklama üzerine şeriat hükümlerini hatırlattı

Manavgat’taki orman yangınlarıyla ilgili Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 16 yaşındaki C.Y. tutuklanmıştı.

Çocuk yaştaki C.Y’nin hangi gerekçe ve somut deliller üzerine tutuklandığıyla ilgili henüz bilgi bulunmazken, orman yangınları konusu üzerinden gündeme sürekli “müdahil” olan Ahmet Mahmut Ünlü fırsatı kaçırmadı.

Sık sık televizyonlara çağırılıp gündeme dair “değerlendirme”ler yaptırılan, AKP destekli İsmailağa cemaatinin ‘ekran yüzü’ gerici Ünlü, konu üzerine şeriat hükümlerine övgüler düzüp 16 yaşındaki çocuğun cezasının bu hükümlere idam olduğunu belirtti.”Manavgat’ı yakan 16 yaşında çıkınca şimdi çocuk hükmüne sokarlar, zâten teröristler de bunu bilerek yapıyorlar” diyen Ünlü, “Aklı var, irâdesi var ama cezâ-i ehliyeti yok! Gavurların saçma kânunlarına uymaktan bu hallere düştük” ifadelerini kullandı.

Ünlü’nün Twitter paylaşımı şöyle: