Çorlu tren katliamında oğlu Oğuz Arda'yı kaybeden Mısra Öz'e ceza

Çorlu tren katliamında oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden anne Mısra Öz Sel’e, davaya bakan mahkeme heyetine “hakaret ettiği” suçlamasıyla para cezası verildi.

Çorlu tren katliamında oğlu Oğuz Arda'yı kaybeden Mısra Öz'e ceza

Çorlu’da 2018 yılında meydana gelen tren katliamında oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden Mısra Öz Sel, sosyal medya paylaşımları nedeniyle ‘kamu görevlilerine hakaret’ suçlamasıyla hakim karşına çıktı. Çorlu 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Mısra Öz Sel’e 8 bin 840 lira para cezası verildi.

Davaya bakan mahkeme heyetine “hakaret edildiği” iddiasıyla açılan davanın duruşmasının ardından Çorlu Adliyesi önünde açıklama yapan Sel şunları kaydetti:

“Burada Çorlu tren katliamında ölen 25 kişinin ailesi olarak, Oğuz Arda Sel’in annesi olarak yargılandığım için buradaydım. Hakkımda açılan iki tane dava var. Bunlardan bir tanesi bugün sonuçlanacaktı, sonuçlanmadı. En alt sınırdan olmak üzere 8 bin 800 lira gibi bir cezayla cezalandırılıyorum. Dava burada bitmedi. Mahkeme heyeti yedi gün içerisinde istinafa gidip itiraz etme hakkımın olduğunu söyledi. İsterlerse 800 bin lira ceza versinler, isterlerse 8 trilyon ceza versinler. Bu davada gerçek sorumlular yargılanmadığı müddetçe ben ve 25 kişi hakkımızı aramaya devam edeceğiz.”