Oğuz Arda Sel'in dedesi: Sizden devlet olarak gerçekleri istiyorum, sadece gerçekleri

Faciada torunu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mehmet Öz, “Bu davada doğru gitmeyen çok şey var. Sizden devlet olarak gerçekleri istiyorum, sadece gerçekleri” diye konuştu.

Oğuz Arda Sel'in dedesi: Sizden devlet olarak gerçekleri istiyorum, sadece gerçekleri

Tekirdağ Çorlu’da meydana gelen tren faciasının 7’inci duruşması  Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülüyor. Çorlu tren faciası aileleri 7.duruşma öncesi adliyeye “hak, hukuk, adalet, kaza değil cinayet” sloganlarıyla yürüdü. Aileler davaya TCDD üst yönetiminin dahil edilmemesini protesto için TCDD eski genel müdürü İsa Apaydın, Genel Müdür İhsan Uygun ve eski servis bakım müdür vekili Mümin Karasu pankartı taşıdılar.

7. duruşmada, TCDD’nin davaya katılma taleplerine hem sanık, hem katılan vekilleri itiraz etti. TCDD’nin davaya delil sunmasına itiraz edildi. TCDD Genel Müdürlüğü’nün katılma ve delil sunma talebi mahkeme tarafından “TCDD’nin taraf olmadığı” gerekçesiyle reddedildi.

Faciada torunu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mehmet Öz, “Adalet yerini bulsun yeter ki kıyamet kopsun. Bunu Adalet Bakanı söyledi. Ben torunumu kaybettim, kızım hastanede acılar içerisinde. Bu davada doğru gitmeyen çok şey var. Sizden devlet olarak gerçekleri istiyorum, sadece gerçekleri” diye konuştu.

Müşteki avukatları, dönemin TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Savcı, avukatların, TCDD müdürleri hakkında ek iddianame oluşturulmasını talep etmesi üzerine bilirkişi heyetinin genişletilmesini istedi.

Mahkeme ara kararında, başka sanıkların dava dosyasına ekleme yetkilerinin hukuken bulunmadığını belirtti. Mahkeme Aralarında katliam tarihinde TCDD Genel Müdürü olan İsa Apaydın, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü olan Veysi Kurt, TCDD Genel Müdür danışmanı olan Mümin Karasu’nun da bulunduğu ve avukatların tespit ettiği 26 üst düzey sorumlu hakkında işlem yapılması için suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. Dava 7 Eylül’e ertelendi.