Çocuk işçiyi saatlerce döven patronlar serbest bırakıldı!

16 yaşındaki Şükrü Can Kahvecigil, “Hakkımızı aradık, hakkıyla da çalıştık ama haksız duruma düştük. Üstüne de dayak yediğimiz kar kaldı. Adalet bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Çocuk işçiyi saatlerce döven patronlar serbest bırakıldı!

16 yaşındaki çocuk işçiyi saatlerce döven patronları Akif A. ve A.S. çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılırken, Şükrü Can Kahvecigil hakkında hırsızlık iddiasıyla iddianame hazırlandı.

Afyonkarahisar’da Şükrü Can Kahvecigil, bir süre yanlarında çalışıp ayrıldığı eski patronu Akif A. ve A.S. tarafından 200 lira alacağını istediği için 5 saat boyunca darp edilmişti. Şikayetin ardından polise ifade veren Akif A. ile A.S., olay günü uykuya daldıklarında dükkanın önünde duran Akif A.’nın aracında, torpido gözünde poşette bulunan 4 bin TL’nin çalındığını, Şükrü Can Kahvecigil’in üzerini aradıklarını paranın kendisinde çıkması üzerine sopalarla darp ettiklerini iddia etmişti. Adliyeye sevk edilen Akif A. tutuklanırken, A.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. İddianamede Akif A. ile A.S.’nin ‘cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, Şükrü Can K.’nin ise ‘haksız yere elde bulundurulan anahtarla kilit açmak suretiyle gece vakti hırsızlık’ suçundan cezalandırılması istendi.

Suçun ‘basit yaralama’ olduğunu değerlendirilerek Akif A. ile A.S. hakkında 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Akif A. ile A.S., geçen hafta cuma günü ilk kez hakim karşısına çıktı. Afyonkarahisar 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma sonunda Akif A.’nın serbest bırakılmasına A.S.’nin ise adli kontrol şartının kaldırılmasına karar verildi.

Oğlunu darp eden patronların beraat etmesinin ardından konuşan baba Özkan Kahvecigil, serbest kalmalarına tepki göstererek, “Haklı veya haksızlığından demiyorum, içimin yandığından diyorum. Fakat ilk mahkemede adamı serbest bırakıldı” dedi. Oğlu hakkındaki suçlamaları ve şiddet faili işverenlerin serbest bırakılmasını kabul etmediğini belirten Özkan Kahvecigil, “Buna hırsız diyor, kaç sefer hırsız dediler benim oğluma. Hırsız değil benim oğlum, hiçbir şekilde kabul etmiyorum bunu. İkisi de elini kolunu sallaya sallaya gitti” diye konuştu.

Şükrü Can Kahvecigil ise, “Hakkımızı aradık, hakkıyla da çalıştık ama haksız duruma düştük. Üstüne de dayak yediğimiz kar kaldı. Adalet bekliyoruz” dedi.