Çocuğa cinsel istismardan yargılanan sanık mahkeme heyeti kararıyla tahliye edildi!

Şişman, “Kardeşimin ölmesini mi bekliyorlar?” diye konuştu. Z.Ç. gibi binlerce çocuk ve kadının tecavüze uğradığını hatırlatan Şişman, bu kararla birlikte adalete olan inancını yitirdiğini vurguladı.

Çocuğa cinsel istismardan yargılanan sanık mahkeme heyeti kararıyla tahliye edildi!

Z.Ç. adlı çocuğa tecavüz suçuyla yargılanan Osman Ç.’nin tahliye edilmesine abla Pervin Şişman, ‘Bir tecavüzcüyü nasıl bırakırlar, bu nasıl bir adalet?’ diye tepki gösterdi.

İsviçre’den 2 Temmuz 2020’de misafir olarak Mardin’in Kızıltepe ilçesine gelen 17 yaşındaki Z.Ç.’ye cinsel istismarda bulunmaktan tutuklanan amcası Osman Ç., yargılandığı Mardin 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen ilk duruşmada tahliye edildi.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede yer verilen olay yeri inceleme raporunda Z.Ç.’nin ifadelerinde saldırının yaşandığı yere ilişkin verdiği bilgilerin örtüştüğü belirtilirken, hazırlanan Kriminal Uzmanlık Raporunda da Osman Ç.’nin odasından alınan numunelerin Osman Ç. ve Z.Ç.’nin DNA’sı ile uyumlu olduğu kaydedildi.

“KAÇMA ŞÜPHESİ YOK”

MA’dan Ahmet Kanbal’ın haberine göre, Osman Ç, Mardin 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada “mağdur” olduğunu ileri sürüp, ailesinin “perişan” olduğunu ve kendisinin “kurban seçildiğini” iddia etti. Savcı, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Ancak mahkeme heyeti, sanığın “delillerin toplanmış olması, kaçma şüphesi olmaması, delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme, taraflar üzerinde baskı yapma gibi davranışlarının olmaması” gibi gerekçelerle tahliyesine karar verdi.

AVUKATLAR KARARA İTİRAZ EDECEK

Z.Ç.’nin avukatları, karara itiraz edeceklerini belirtti. Dosyadaki delillerin Osman Ç.’nin tutuklu yargılanmasına yeterli olduğunu söyleyen avukatlar, üst mahkemenin alacağı kararla yanlıştan dönülmesini beklediklerini ifade etti.

İNTİHARA KALKIŞTI

Z.Ç.’nin ablası Pervin Şişman, tahliye kararının yanlış olduğunu dile getirerek, kardeşinin olaydan sonra iki kez intihara kalkıştığını söyledi.

Osman Ç.’nin tahliye edilmesinden sonra kardeşinin 3’üncü kez intihara kalkıştığını belirten Şişman, Z.Ç.’nin hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığını ifade etti.

“Bu nasıl ülke? Adalete sığındık, güvendik” diyen Şişman, karar ile birlikte hayal kırıklığına uğradıklarını dile getirdi. Şişman, “Bir tecavüzcüyü nasıl bırakırlar, bu nasıl bir adalet?” diye sordu.

“KARDEŞİMİN ÖLMESİNİ Mİ BEKLİYORLAR?”

Adalet taleplerinin devam ettiğini ve başka kadınların benzer durumlarla karşı karşıya kalmamasını istediklerini sözlerine ekleyen Şişman, “Kardeşimin ölmesini mi bekliyorlar?” diye konuştu. Z.Ç. gibi binlerce çocuk ve kadının tecavüze uğradığını hatırlatan Şişman, bu kararla birlikte adalete olan inancını yitirdiğini vurguladı.

Tecavüze uğrayan çocukların yaşadıkları travmayı uzun yıllar atlatamadıklarını anımsatan Şişman, Osman Ç.’nin tutuklu yargılanmasını ve hak ettiği cezayı almasını istedi.