Çocuğa cinsel istismarda bulunan şahıs serbest bırakıldı!

Anne Derya D., “Eşimle taşınma kararı aldık. Biz bunları yaşarken, o kişinin tutuklanmayıp serbest bırakılması bütün direncimizi kırdı. Cezasını çekmesini istiyorum” dedi.

Çocuğa cinsel istismarda bulunan şahıs serbest bırakıldı!

İstanbul Sultangazi’de yaşayan 11 yaşındaki 5. sınıfa giden çocuk, 37 yaşındaki komşuları İrfan B.’nin istismarına uğradığını annesine anlattı. Anne Derya D. polisi arayarak yardım istedi. Polisin gözaltına aldığı İrfan B. serbest bırakıldı.

11 yaşındaki çocuğun, cinsel istismara uğradığını annesine anlatmasıyla polisin gözaltına aldığı İrfan B., savcılık tarafından “çocuğun cinsel istismarı” suçlamasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Hürriyet’in haberine göre, Gaziosmanpaşa 1. Sulh Ceza Hâkimliği’nde ifade veren tekstil işçisi İrfan B., “Çocuk köpeği sevmek istedi. Ben de köpek saldırgan olduğu için ‘Gel bak’ dedim. Köpek çocuğa doğru gelince çocuğu elimle geriye doğru ittim. Başka temasım olmadı. Suçu kabul etmiyorum” diyerek kendini savundu.

SERBEST BIRAKILDI

Mahkeme, tutuklama tedbirinin bu aşamada ölçüsüz olabileceğini değerlendirerek haftada bir gün karakola giderek imza vermesi karşılığında İrfan B.’yi adli kontrolle serbest bıraktı.

30 senedir aynı mahallede yaşadıklarını belirten anne Derya D., çocuğun daha önce de aynı komşuları tarafından istismara uğradığını söyledi. Çocuğunun psikolojik destek aldığını ve ilaç kullanmaya başladığını anlatan Derya D., “Eşimle taşınma kararı aldık. Biz bunları yaşarken, o kişinin tutuklanmayıp serbest bırakılması bütün direncimizi kırdı. Cezasını çekmesini istiyorum” dedi.