Çip Krizi: Opel, Almanya’daki fabrikasını yıl sonuna kadar kapatıyor

Almanya merkezli dev otomobil şirketi Opel, çip krizi sebebiyle Almanya’nın Eisenach şehrindeki fabrikasını yıl sonuna kadar kapatacağını yaptığı bir açıklamayla duyurdu.

Çip Krizi: Opel, Almanya’daki fabrikasını yıl sonuna kadar kapatıyor

Alman otomobil devi Opel, yaptığı yeni bir açıklamada Almanya’da bulunan fabrikalarından birini kapatacağını duyurdu.

Eisenach şehrinde bulunan ve Opel’in Grandland X modelini üreten fabrikanın en erken yıl sonuna kadar kapalı olacağı belirtildi. Dev şirket, kapanma sebebi olarak da dünya çapında yaşanan çip krizini gösterdi.

AVRUPA VE ABD’DEKİ ÜRETİMİ ÇİP KRİZİ VURDU

Opel’in sözcülerinden birisi Automotive News’e verdiği demeçte mikroçip sıkıntısının Stellantis markasının tesisteki üretimini durdurmaya zorladığını belirtti ve şunları söyledi: “Hibrit versiyon da dahil olmak üzere Opel Grandland üretiminin, eğer tedarik zinciri durumu izin verirse 2022 başında tekrar başlatılmasını planlıyoruz.”

Fabrikanın tekrardan ne zaman açılacağı ile ilgili kesin bir tarih ise verilmedi. Grandland X ayrıca Fransa’da bulunan eski bir Peugeot fabrikasında üretiliyordu. Sözcü, bu tesiste herhangi bir üretim kesintisi olmayacağını da belirtti. Yapılan açıklamalarda fabrikada çalışan 1.300 işçinin geçici süreliğine işten çıkarılacağı da ifade edildi.

ÇİP KRİZİ SEKTÖRÜ ETKİLİYOR

Çip krizi dünya genelinde otomobil üreticilerine sıkıntı çıkarmaya devam ediyor. Volkswagen tarafından çarşamba günü yapılan açıklamada Wolfsburg fabrikasındaki üretim kesintilerinin ekim ortasına kadar uzatıldığı açıklanmıştı.

Opel’in sahibi olan Stellantis grubu da yaptığı açıklamalarda çip krizi sebebiyle bu sene normalden 1.4 milyon daha az araç üretilmesini beklediğini açıklamıştı.