Çiftlik Bank davasında yeni gelişme: Fatih Aydın’ın ifadesi ortaya çıktı

Çiftlik Bank davası sanıklarından olan ve savcılıkta 5 saat süren ifade işlemlerinin ardından tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edilen Fatih Aydın’ın ifadesi ortaya çıktı.

Çiftlik Bank davasında yeni gelişme: Fatih Aydın’ın ifadesi ortaya çıktı

‘Tosuncuk’ olarak bilinen Mehmet Aydın’ın ağabeyi olan Çiftlik Bank davası sanıklarından Fatih Aydın, tutuklu bulunduğu Uruguay’dan salı günü Türkiye’ye getirilmişti. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Fatih Aydın, sağlık kontrollerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi.

Aydın, Barodan atanan avukatı eşliğinde 11.30 sıralarında savcılıkta ifade vermeye başladı. Aydın’ın ifade vermesi yaklaşık 5 saat sürdü.

HAKKINDA SORUŞTURMALAR BAŞLAYINCA GERİ DÖNMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Fatih Aydın’ın savcılık ifadesinde Çiftlik Bank organizasyonunun oyunu ve şirketinde hiçbir zaman söz sahibi olmadığını, sadece şarküteride maaş karşılığı görevi olduğunu söylediği öğrenildi. Fatih Aydın, işlerin gelişmesinden sonra Mehmet Aydın’ın kendisine yurt dışında daha çok para kazanmayı teklif ettiğini, bu sebeple yurt dışına çıktığını ve hakkında soruşturmalar başlayınca da Türkiye’ye geri dönmediğini beyan ettiğini öğrenildi.

YÖNETİCİ OLARAK ÖRGÜTTE FAALİYET GÖSTERDİĞİ…’

Savcılık tarafından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderilen tutuklamaya sevk yazısında, ekonomik çıkar amacı güden suç örgütünün kurucusu ve yöneticisi olan şüpheli Mehmet Aydın’ın talimatları doğrultusunda şüpheli Fatih Aydın’ın da yönetici olarak örgütte faaliyet gösterdiği belirtildi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma yürütüldüğü sırada Fatih Aydın’ın yurt dışına çıktığı ve Fatih Aydın’ın Fame Game Software Ltd. Şti.’nin ortaklarından olduğu, bu firmanın ve diğer tüm firmaların kontrolünü elinde tuttuğu kaydedildi. Sevk yazısında, şüpheli Mehmet Aydın’ın da ifadesinde ağabeyi Fatih Aydın’ın şirketin ortağı ve yetkilisi olduğunu beyan ettiği aktarıldı.

TUTUKLANDI

Çiftlik Bank soruşturması ve davalarının iki numaralı sanığı Fatih Aydın, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.