Çiftçi isyan etti: 30 kuruşa sattığımız mahsul marketlerde 3 buçuk lira

Kütahyalı çiftçi Abdullah Özkul, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'a bir mesaj atarak, "Hububat desteğini” alamadıklarından şikayetçi oldu.

Çiftçi isyan etti: 30 kuruşa sattığımız mahsul marketlerde 3 buçuk lira

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, tarımsal destek kapsamında çiftçilere verilen hububat destek ödemesinden Kütahyalı çiftçilerin yararlanmadığını belirterek, hibe tohum desteğinde olduğu gibi Kütahyalı çiftçilerin hububat destek ödemelerinde de mağdur edildiğini söyledi.

CHP’li Kasap, Kütahyalı çiftçi Abdullah Özkul kendisine gelen mesajı paylaştı. Ali Fazıl Kasap, Hububat desteklerinin çevre illerde dağıtılırken Kütahyalı köylülere verilmediğinden yakınan çiftçinin mesajını şöyle duyurdu:

“Kütahya ilimizin Altıntaş ilçesinden bir çiftçimiz bir mesaj atmış. ‘Sayın vekilim hububat desteklenmesi çevre illerde dağıtılmış (Afyon, uşak ve Eskişehir). Ancak biz bir aydır askıda olmasına rağmen alacağımızı alamıyoruz. Hububat ve mahsul desteğimizi alamadık. 2008’den beri hububata zam zaten verilmedi. Her gün mazot zamlanıyor. Şu an da bu destekler verilmediği için biz çok perişan haldeyiz. Borçlular kapıya dayandı ama biz ödeme yapamıyoruz. Borç batağındayım. Gübre atamıyoruz. Mazot zaten çok pahalandı. Bizim 30 kuruşa sattığımız mahsul marketlerde 3 buçuk lira. Biz bu kadar mağdur edilmişken, mahsul desteklerinin de yatırılmaması çiftçiyi daha da bitirme politikalarının bir parçası mıdır onu anlayamıyoruz. Daha önce biliyorsunuz 2020 yılında Kütahya çiftçisine hububat desteği, hibe, tohum desteği yapılmamıştı. Bu kadar mağdur edilen bir çiftçi dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Çiftçiyi bitirmek mi istiyorsunuz?”