CHP'ye 'temaslıyım' diyen Şahenk, Erdoğan'ın telekonferanslı açılışına koştu

Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattının açılışına davet edilmesine rağmen katılmadı.

CHP'ye 'temaslıyım' diyen Şahenk, Erdoğan'ın telekonferanslı açılışına koştu

Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattının açılışına davet edilmesine rağmen katılmadı. Hattın elektromekanik ve araç alım işini, Ferit Şahenk’in sahibi olduğu Doğuş İnşaat üstlenmişti.

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı’nın Cibali – Alibeyköy Cep Otogarı arasındaki ilk kısmı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de katıldığı törenle dün hizmete girdi.

Tramvay hattının inşaat çalışmalarına 2016 yılında, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş zamanında başlanmıştı. 2018 yılında bitirilmesi planlanıyordu. Ancak beklenildiği gibi olmadı. İnşaat çalışmalarının birçok bölümünde çökmeler meydana geldi. Devamında ise finansal sıkıntılar da devreye girince, tramvay hattı inşaatı durma noktasına geldi.

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması sonrasında da çalışmalara hız verildi. Önce finans sorunu çözüldü, ardından da inşaatın çökme yaşanan yerlerine farklı aralıklarla yüzlerce dev kazıklar çakıldı.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı İnşaat, Elektromekanik ve Araç Alım İşi’ni, Ferit Şahenk’in sahibi olduğu Doğuş İnşaat üstlenmişti. Fakat Ferit Şahenk, dünkü açılışa davet edilmesine rağmen gelmedi.

Odatv’nin haberine göre, Ferit Şahenk, koronavirüs testi pozitif çıkmış biriyle temaslı olduğunu gerekçe göstererek açılışa katılmadı.

Öte yandan, bugün dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Aynı gün AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Doğuş Grubu ve Gülsan Holding ortaklığıyla inşa edilen Kömürhan Köprüsü’nün Elazığ’daki açılışına video konferans yöntemiyle katıldı.

Elazığ ve Malatya’nın bağlantı noktası Kömürhan Köprüsü’nün açılışına Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de katıldı.

Dün “temaslıyım” diyerek, Kılıçdaroğlu ve Akşener’in de olduğu, İBB’nin tramvay açılışına katılmayan Ferit Şahenk, Erdoğan’ın video konferansla dahil olduğu açılışta kurdeleyi keserken boy gösterdi.

İşte o Ferit Şahenk’in de bulunduğu açılıştan bir fotoğraf: