CHP'li Torun: Erdoğan toplumun gözünde kaybettiği itibarını belediyelerimize saldırarak kazanmaya çalışıyor

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li belediyelerin sel ve yangın felaketlerinden etkilenen bölgelere yaptığı destekleri açıkladı.

CHP'li Torun: Erdoğan toplumun gözünde kaybettiği itibarını belediyelerimize saldırarak kazanmaya çalışıyor

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li belediyelerin sel ve yangın felaketlerinden etkilenen bölgelere yaptığı destekleri açıkladı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyelere yönelik suçlamalarını anımsatan Torun, “Sonrasında ise bir kararname ile belediyelerimizin bağış toplaması yasaklanmıştır. Yani Ensar Vakfı’na izinsiz yardım toplama hakkı verilirken bir kamu kurumu olan belediyelerin bağış toplaması engellenmiştir” dedi.

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaşanan orman yangınları ile Karadeniz Bölgesi’nde meydana gelen sel felaketinden etkilenen yurttaşlara CHP’li belediyelerin yaptığı yardımlarını yazılı açıklama ile duyurdu.

Seyit Torun’un açıklaması şöyle:

ARTVİN’E GÖNDERİLEN YARDIMLAR

Bu kapsamda, belediyelerimizin yangın ve sel bölgelerindeki faaliyetlerine yönelik son verileri paylaşmak isterim. Öncelikle Artvin Arhavi’de yaşanan sel felaketinin ardından bölgedeki vatandaşlarımıza 14 TIR içme suyu, 2 bin 683 adet ev eşyası, 585 adet beyaz eşya, 50 bin 540 maske, dezenfektan ürünü ve sağlık seti, 1.539 temizlik ve gıda kolisi ulaştırılmıştır.

654 ARAÇ, 1.407 PERSONEL

Orman yangınlarıyla mücadele için de belediyelerimiz seferber olmuştur. Yangınla mücadeleye 267 araç 792 personelle destek verilmiştir. Onlarca TIR içme suyu, binlerce gıda kolisi, binlerce ev eşyası vatandaşa gönderilmiştir. Henüz yangınlar kontrol altına alınmadan Karadeniz’de yeni bir sel felaketi ile karşı karşıya kaldık. Belediyelerimiz, sel bölgelerindeki belediyelerin büyük kısmı Cumhur İttifakı’nda olmasına rağmen hiçbir siyasi kaygıyla hareket etmemiş, partizanlık yapmamıştır. 387 araç 615 personel desteği gönderilmiştir. 54 TIR içme suyu, 22 bin gıda kolisi, 3 mobil mutfak TIR’ı, 10 TIR temizlik malzemesi, binlerce kıyafet ve çeşitli malzemeler vatandaşa ulaştırılmıştır.

ENSAR’A İZİN, BELEDİYEYE ENGEL

İktidar sahipleri ise bu hizmetleri kötülemenin ve engellemenin peşine düşmüştür. Önce Tarım ve Orman Bakanı, ardından Erdoğan, orman yangınlarında belediyelerimizi suçlama yarışına girmiştir. Sonrasında ise bir kararname ile belediyelerimizin bağış toplaması yasaklanmıştır. Yani Ensar Vakfı’na izinsiz yardım toplama hakkı verilirken bir kamu kurumu olan belediyelerin bağış toplaması engellenmiştir.

BİRLİK VE BERABERLİĞİ HEDEF ALDI

Bunlar da yetmemiş, Erdoğan, ‘Yangında itfaiyeleriniz nerede, selde ne yaptınız’ gibi ifadelerle belediye personelinin alın terine saygısızlık yapmıştır. Toplumun gözünde kaybettiği itibarı belediyelerimize saldırarak kazanmaya çalışan, ardından ise ‘Biz ne zaman bir ve beraber olacağız’ diyen Erdoğan bu tutumuyla, sadece kelimelerde aradığı birlik, beraberlik ve dayanışma çabalarını hedef almıştır.

VİCDANLARDA SAKLI

Bu hizmetler karşısında teşekkür beklemiyoruz ama sırf siyasi çıkar için verilen emeklere hakaret etmek, insafsızlıktır. Bizim belediyelerimizin yanı, halkımızın yanıdır. Kimin doğru, kimin yalan söylediğinin cevabı ise halkımızın vicdanında saklıdır.”