CHP'li Özkoç: TÜİK, bağımsız bir kuruluş değil midir, bu emri veren Erdoğan mıdır?

CHP Kocaeli Milletvekili Engin Özkoç, Kılıçdaroğlu'na TÜİK’ten randevu verilmemesine ilişkin sosyal medya hesabından bir video paylaştı.

CHP'li Özkoç: TÜİK, bağımsız bir kuruluş değil midir, bu emri veren Erdoğan mıdır?

CHP Kocaeli Milletvekili Engin Özkoç, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TÜİK’ten randevu talep etmesine rağmen TÜİK Başkanı’nın randevu vermemesine ilişkin sosyal medya hesabından bir video paylaştı.

Videoda, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik daha önce söylediği “Merkez Bankası bağımsız olmasaydı sana randevu verir miydi” sözleri ile Özkoç’un bugün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmanın bir bölümü yan yana yer aldığı görüldü. Özkoç, videoda, şunları söyledi:

“Merkez Bankası’yla ilgili Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı dedi ki ‘Sen buradan randevu istemişsin. Randevu talebin kabul edildi. Çünkü eğer bir diktatörlük söz konusu olsaydı, randevu talebin kabul edilmemiş olurdu. Bağımsız bir kurum olmamış olsaydı, senin randevu talebin geriye çevrilmiş olurdu’ diyor. Kim söylüyor? Recep Tayyip Erdoğan. Son soru olarak soruyoruz: Milletimizin gözünün içine bakarak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı’nın sözüne dayanarak; TÜİK, bağımsız bir kuruluş değil midir? Millete değilse saraya mı bağlıdır? Bu emri veren Recep Tayyip Erdoğan mıdır?’ Bunu hem Recep Tayyip Erdoğan hem de TÜİK Başkanı derhal açıklamalıdır.”