CHP'li Özgündüz: Parlamenter sisteme AKP geçecek

CHP'li Ali Özgündüz bir televizyon programında yaptığı açıklamada parlamenter sisteme AKP'nin geri döneceğini iddia etti. Ayrıca Özgündüz, Erdoğan ile Deva Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Gül'ün görüştüğünü söyledi.

CHP'li Özgündüz: Parlamenter sisteme AKP geçecek

CHP 24. Dönem Milletvekili Ali Özgündüz, Cem TV’de yayınlanan “Atakan Sönmez ile Not Defteri” programına konuk oldu.

Kendisine gelen bir kulis bilgisini paylaşan CHP’li eski vekil, “Eğer bu doğruysa parlamenter sisteme AKP geçecek. Çünkü bu durumda iktidarını sürdürme ihtimali var” dedi.

PARLAMENTER SİSTEME AKP GEÇECEK

Ali Özgündüz, görüşmenin içeriğine dair ise şu iddiayı paylaştı:

“Abdullah Gül ile Sayın Cumhurbaşkanı, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi.. Bunları toparlayıp başka bir ittifak kurarak, parlamenter rejim koşuluyla seçimde cumhurbaşkanlığı için destek verip kendisinin başbakan olması yönünde bir öneri sunulduğu şeklinde kulis bilgisi edindim. Eğer bu doğruysa parlamenter sisteme AKP geçecek. Çünkü bu durumda iktidarını sürdürme ihtimali var”

MHP’nin ittifak dışı kalacağını söyleyen Özgündüz, anketlere göre AKP’nin birinci parti konumunda olduğunu belirtti. Özgündüz şöyle devam etti:

“Böyle bir ittifak olursa AKP’den kaçanlar da burada toparlanacak ve seçim sonrası yanlarına başka partileri alarak MHP’ye ihtiyaç duymadan bir koalisyonla yolun devam edebilir. Bu yönde çalışmalar olduğuna dair kulis bilgileri var. Cumhurbaşkanının kimin olacağından daha çok Meclis çoğunluğunun kimde olacağı önemli. Bırakın parlamenter sitemi, mevcut sistemde bile Meclis çoğunluğu kimdeyse cumhurbaşkanının elindeki gücü frenleme şansına sahip olacak. Meclis çoğunluğu sağlamadan alınacak bir cumhurbaşkanlığı elbette önemlidir ancak Ankara ve İstanbul belediyelerinde gördüğümüz örnekten de anlaşılacağı gibi Meclis çoğunluğu yoksa sorunlar devam eder”

Gelecek Partisinden Yanıt

Odatv’nin haberine göre ise, Abdullah Gül’ün yakın çevresinden edinilen bilgiye göre böyle bir görüşme gerçekleşmedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ böyle bir görüşmenin olmadığını kaydetti.

Özdağ, “Gizli kapaklı siyasetimiz olmaz, bize dini bayramlarda bile randevu vermeyen Sayın Cumhurbaşkanı ve partisiyle asla yan yana gelmeyiz” dedi.