CHP'li Mersin Belediye'sinin meclisini basmak isteyen AKP'lilere kapıyı polisler açtı

"Dün Mersin’de Emniyet, Polisler, AKP Akdeniz belediye başkanı 300 genci getirmek istedi. İnsanları darp etmek istedi. Kapıyı polis açtı."

CHP'li Mersin Belediye'sinin meclisini basmak isteyen AKP'lilere kapıyı polisler açtı

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, gençlik kollarından 300 genç ile Mersin Belediye Meclis’ine geldi. 30 Kasım, salı günü içeri girmek isteyenlerle belediyenin görevlileri arasında tartışma yaşandı. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak ile gelen ve salona giremeyen grup engellendiği için gerilim çıktı.

Yaşanan gerilimi izleyen Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı, belediye meclis kapısındaki duruma müdahale etmedi. Belediye meclisindeki partililer ve görevlilerin kararlı tutumu ile AKP’li 300 kişilik grup engellendi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır yaşananları Halk TV’deki Sözüm Var ‘da şöyle anlattı:

“Dün Mersin’de Emniyet, Polisler, AKP Akdeniz belediye başkanı 300 genci getirmek istedi. İnsanları darp etmek istedi. Kapıyı polis açtı. Herkes bir direnç gösterdi hepsini dışarı attık. Aynı şey Ankara’da olsa yine yapacağız. Geri adım mı atacağız? Bir İçişleri Bakanı ya da Cumhurbaşkanı olsa ‘Neyi tehdit ediyorsunuz?’ diyebilir.”