CHP'li Çiğli Belediyesi'nden bayram öncesi işçi çıkarma kararı

İzmir’de CHP’li Çiğli Belediyesi, Akvaryum Kafe Restoran’da çalışan 72 işçi işten çıkarıldı.

CHP'li Çiğli Belediyesi'nden bayram öncesi işçi çıkarma kararı

İzmir’de CHP’li Çiğli Belediyesi iştiraki Çiğli Gıda Şirketi’ne bağlı Akvaryum Kafe Restoran’da çalışan 72 işçi işten çıkarıldı. 1 Ocak itibariyle toplu iş sözleşmeleri sona eren DİSK’e bağlı Devrimci Turizm İşçileri Sendikası üyesi 72 işçi, Cuma günü işten çıkarıldığını öğrendi. Kod-46 gerekçe gösterilerek işten çıkarılan işçilere herhangi bir tebliğin yapılmadığı öğrenildi.

Birgün’ün haberine göre, işten çıkarıldıklarından beri Akvaryum Kafe Restoran’da eylem yaparak bekleyen işçiler, işveren geri adım atana kadar bekleyişlerini gece gündüz bekleyişlerini sürdüreceklerini söyledi. İşçiler işe geri başlama taleplerinin yanı sıra, ocak ayında sona eren toplu iş sözleşmesinden doğan 7 aylık maaş farklarının da ödenmesini talep ediyor.

Dev Turizm İş İzmir Şube Başkanı Zöhre Aksüt, bayram öncesi işten çıkarmaları insanlık dışı, vicdan yoksunu bir davranış olarak niteledi. İşçilerin 2 gündür iş bıraktığını hatırlatan Aksüt, “İşçiler işten çıkarma kararından sonra da görev yerlerini terk etmeyecekler, direniş böyle devam edecek. Bir haksızlıktır insanlığa da vicdana da sığmayacak bir şeydir. Bunu herhangi bir faşist değil bizim demokrat dediğiniz insanların yapmasının tartışılacak bir noktası yok. İçlerinde durumu kötü olan işçiler var. Kiralarını ödeyeceklerdi ya da çocuklarına bayramlık alacaklardı” dedi.