CHP’li başkanlardan 'Devletimize her türlü katkıya hazırız' açıklaması

CHP'li büyükşehir belediye başkanları, Hatay'da bir araya geldi. 11 başkanın yaptığı ortak açıklamada 'sığınmacı sorunu'yla ilgili olarak "devletimize her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz” denildi.

CHP’li başkanlardan 'Devletimize her türlü katkıya hazırız' açıklaması

Cumhuriyet Halk Partili 11 büyükşehir belediye başkanı, Hatay’da gerçekleştirdikleri buluşmada sığınmacı konusu ile ilgili bir ortak açıklama yaptı.

Toplantı sonunda ortak metni CHP’li başkanlar adına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş okudu.

Türkiye Belediyeler Birliğinin bütçesinin yüzde 65’ini CHP’li belediyelerin ödediği belirtilen açıklamada “Türkiye Belediyeler Birliğinin kaynaklarının son derece partizanca ve keyfi kullanıldığı, muhalefet belediyelerine kaynak kullandırılmadığı değerlendirilmiş, kamusal kaynakları daha adil, hukuki ve üyelerine hesap veren bir anlayışın hakim kılınmasını birlik yönetiminden talep ediyoruz. Bu konunun takipçisi olacağımızı ve gerekirse hukuki haklarımızı arayacağımız bildiriyoruz” denildi.

“Türkiye’nin dünyada hiçbir ülkeyle kıyaslanmayacak kadar büyük ve ciddi bir sığınmacı sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirtip bu büyük sorunun ele alınma biçiminde köklü bir değişikliğe gidilmezse, yaşanan sorunların daha da derinleşmesi kaçınılmaz olduğu” vurgulanan açıklama, şu ifadelerle tamamlandı:

“Bugün itibarıyla şehirlerimizin sığınmacı sorunu çözülmemişken, hiçbir şehrimizin daha fazla sığınmacıyı kaldırma kapasitesi kalmamıştır. Ekonomik, sosyal, güvenlik ve istihdam gibi boyutlar içeren sığınmacı sorununun, merkezi yönetim ve yerel yönetimlerin iş birliği olmadan çözülmesi mümkün değildir. Bu toplantı vesilesiyle hükümetimize açık çağrıda bulunarak, sığınmacı sorununun çözümünde yerel yönetimlerin dışlanmamasını, daimi bir ortak masa kurulmasını, yerel yönetimlere bu konuda yetki ve bütçe temin edilmesini, ilkeli, kararlı, şeffaf, demokratik ve katılımcı bir göç politikası açıklanmasını talep ediyor, CHP’li belediyeler olarak devletimize her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz” dedi.