CHP'den TBMM Kadına Şiddet Komisyonu'ndan çekilme kararı

CHP'li Hancıoğlu, komisyonun adeta kadına yönelik şiddet konusunda kamu kurumlarını aklama komisyonu gibi çalıştırıldığını söyledi.

CHP'den TBMM Kadına Şiddet Komisyonu'ndan çekilme kararı

CHP, TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması Komisyonu’ndan çekilme kararı aldı. CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, komisyonun amacından saptığını söyledi.

TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması Komisyonu’nun CHP’li üyeleri TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ve Hatay Milletvekili Suzan Şahin, komisyondan çekilme gerekçelerini anlattı. Tarihe not düşmek için komisyonda bulunmaya karar verdiklerini; ancak yaşananların, artık komisyona iştirak etmelerini imkansız hale getirdiğini vurgulayan Taşcıer, Komisyon Başkanı AKP’li Öznur Çalık’ın hemen her toplantıda müzakere ortamını engelleme çabası içinde olduğunu  belirtti.

“AMACINDAN SAPTI”

CHP’li üyelerin taleplerinin dikkate alınmadığını ifade eden Taşcıer, davet edilenlere sorularını yöneltmek için yeterli süre tanınmadığını öne sürerek, “Bu komisyonun ardında iktidar partisinin başkaca amaçlarının olduğunu görüyoruz. Komisyonun resmiyetteki amacı kadına yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılması ve önlemlerin belirlenmesi olsa da Cumhur İttifakı’nın ajandası İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını meşrulaştıracak bir zemin yaratmaktır” dedi.

CHP’li Şahin ise “Kadın haklarını ve kadınların yaşam hakkını savunmayı, ‘mış’ gibi yapmayı adet edinen tavır sürdürüldü, bu da yetmezmiş gibi İstanbul Sözleşmesi’ni karalama kampanyalarına destek veren, sözleşmeyi hedef gösterenlere söz verilerek, 42 milyon kadının yaşam çığlıklarına itibar edilmedi” ifadelerini kullandı.

“KAMU KURUMLARINI AKLAMA KOMİSYONU”

CHP’li Hancıoğlu da komisyonun adeta kadına yönelik şiddet konusunda kamu kurumlarını aklama komisyonu gibi çalıştırıldığını söyledi.