CHP'den Pınar Gültekin'in babasına suç duyurusu

CHP'li Süleyman Girgin katledilen Pınar Gültekin'in babasına suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

CHP'den Pınar Gültekin'in babasına suç duyurusu

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in Cemal Metin Avcı tarafından katledilmesinin ardından baba Sıddık Gültekin’i telefonla arayarak “davadan vazgeç” dediği iddiasıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Muğla Adliyesine gelerek Sıddık Gültekin hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına “iftira ve hakaret” suçlamasıyla suç duyurusunda bulunan Girgin’in avukatı Pınar Alpay Tozun, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, müvekkilinin son bir haftadır hak etmediği birtakım suçlamalarla karşı karşıya kaldığını, bu sebeple hakkını aramak istediğini söyledi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Tozun, “Hukuki sürecin takipçisi olacağız. ‘İftira ve hakaret’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduk. Müvekkilimin onuru, şerefi ve saygınlığı zedelenmiştir. Gerçek olmadığı bilinen bir iddiayla yapılan bu iftira karşısında en doğal hak kullanılmıştır.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin, CHP’li bir milletvekilinin telefonla arayarak “davadan vazgeç” dediği iddialarına ilişkin 31 Aralık 2020’de basın açıklaması yaparak, o ismin CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin olduğunu açıklamıştı.