CHP'den Mehmet Şimşek'in adaylığı iddialarına yanıt

CNN Türk ekranlarında konuşan OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, CHP yönetiminin teklif götürdüğü kişinin Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olduğunu iddia etmişti.

CHP'den Mehmet Şimşek'in adaylığı iddialarına yanıt

CHP sözcüsü Öztrak, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Hazine Eski Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğü iddiaları için ‘Allah akıl fikir versin başka bir şey söylemeye gerek yok’ yanıtını verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Hazine Eski Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğü iddialarına basın toplantısında yanıt verdi.

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, CHP’nin teklif götürdüğü ismin eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek olduğunu ve Şimşek’in teklife “Hayır” demediğini iddia etti.

CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan Millet İttifakı’nın adayının kim olacağı henüz net değil. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı’nın kendisini aday göstermesi durumunda görevden kaçmayacağını söylemişti.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından, CHP’li kurmayların Kılıçdaroğlu’nun da bilgisi dahilinde eski bir AKP’liye Cumhurbaşkanlığı adaylığı için teklif götürdüğü iddia edilmişti.

Konuyla ilgili CNN Türk ekranlarında konuşan OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, CHP yönetiminin teklif götürdüğü kişinin Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olduğunu iddia etti. Daşdemir’in iddiasına göre adaylık teklifi, bizzat Kılıçdaroğlu’nun en yakınlarından biri tarafından eski bakan Şimşek’e iletildi.

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında söz konusu iddia için “Allah akıl fikir versin başka bir şey söylemeye gerek yok.” dedi.

Faik Öztrak şöyle konuştu:

“İddianın ortaya atıldığı kanal CNN Türk. Bugün bu soruyu soran kanallar ise neredeyse havuz medyasının tamamı. Manzara açık. Öyle görünüyor ki saraydan ellerine kendilerinin oynayacağı bir senaryo verilmiş. Bunun üzerinden yeni bir suni gündem harekatı başlatmaya, milletin asıl gündemini çalmaya çalışıyorlar. Allah akıl fikir versin başka bir şey söylemeye gerek yok.”