CHP'den istifa eden Çelebi'den yeni açıklama

CHP'den istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, istifasına ilişkin konuşan CHP'li Özgür Özel'e cevap verdi.

CHP'den istifa eden Çelebi'den yeni açıklama

CHP’den istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in yaptığı basın açıklamasına yanıt verdi.

Çelebi, “Özgür Özel’in istifa değerlendirmesi istifa gerekçelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koymuştur. AKP FETÖ ortaklığında gerçekleştirilen kumpaslardan cezaevine girmiş biri olarak bana iftira atamazlar” ifadelerinde bulundu.

“Bir saray operasyonu arıyorlarsa Menemen’e, Urla’ya baksınlar” diyen Çelebi, “Saray operasyonu diyerek bizi itham eden Sayın Özgür Özel, açıkça soruyorum Menemen’i kim sattı? Sizin genel merkezden yazdığınız belediye meclis üyeleri mi? İttifak ortağı olduğunuz dostlarınızın belediye meclis üyeleri mi? PM’de itiraz ederek gizli oylamaya götüren bendim” dedi.

Özgür Özel, TBMM’de gerçekleştirdiği basın açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

“Bugün yaşananların saray tarafından, bugün yaşananların tek adam rejiminin devamı için her şeyi göze alanlar tarafından nasıl takip edildiğini dikkatle görüyoruz.

Bir bakanın istifasını 22 saat altyazıda dahi vermeyen kanalların milletvekili istifasını canlı yayında yayınlıyor oluşlarının bir anlamı vardır. Bunu Türkiye Cumhuriyeti’ndeki tüm vatandaşlarımız yakından takip etmişlerdir. Biz de bunu çok dikkatli takip ettik ve not ettik.”