CHP'den Biden'a çağrı

"Sayın Biden ve ABD Yönetimini dost ve müttefik iki ülkenin ilişkileri için sorumlu davranmaya davet ediyoruz."

CHP'den Biden'a çağrı

CHP’li Özkoç, ABD Başkanı Joe Biden’a iki ülkenin ‘dost ve müttefikliğini’ hatırlattı.

CHP’li Özkoç, “Sayın Biden ve ABD Yönetimini dost ve müttefik iki ülkenin ilişkileri için sorumlu davranmaya davet ediyoruz” mesajını paylaştı.

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, 1915 olaylarına ilişkin ABD yönetimini “Sorumlu davranmaya” davet ederek, “ABD’nin Türk halkına düşmanlığını tescil edecek davranıştan kaçınacağını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Engin Özkoç, ABD yönetiminin 1915 olaylarını tanıyacağına ilişkin iddialar üzerine sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Özkoç’un ilgili paylaşımı şöyle:

“ABD’nin sözde Ermeni soykırımını tanıması Türkiye – ABD ilişkilerine zarar verir. Sayın Biden ve ABD Yönetimini dost ve müttefik iki ülkenin ilişkileri için sorumlu davranmaya davet ediyoruz. ABD’nin Türk halkına düşmanlığını tescil edecek davranıştan kaçınacağını umuyoruz.”

CHP’nin ittifak ortağı İyi Parti’den de Biden’a konuyla ilgili bir mesaj verilmişti.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Nihayetinde Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ilişkiler, Türk ve Amerikan halkları arasındaki dostluk kalıcıdır.” açıklamasında bulunmuştu.