CHP'den Ali Erbaş açıklaması: Hepimizin çok saygı duyması gerektiği Diyanet'in başındadır

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, son dönemdeki çıkışları eleştirdiği Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş için "Neticede hepimizin çok saygı duyduğu ve duyması gerektiği Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başındadır" dedi.

CHP'den Ali Erbaş açıklaması: Hepimizin çok saygı duyması gerektiği Diyanet'in başındadır

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Altay’ın gündemindeki konulardan birisi de son dönemdeki çıkışlarıyla laikliğe karşı söylemini giderek daha da açığa çıkaran Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın konuşmaları oldu.

“Diyanet İşleri Başkanı çok konuşuyor. Biz dinimize ve diyanetimize saygılı bir milletiz. Diyanet İşleri Başkanı’nın oturduğu koltuğu gerektiği niteliklere sahip şekilde, o davranışlar içinde kalması, milletimizin beklentisidir” diyen Engin Altay, “30 Ağustos’ta içinde Atatürk olmayan bir duanın altında Diyanet İşleri Başkanı’nın imzası vardır. Siz de söyleyince kızılıyor. Bunların Allah’ın tahsildarlığına soyunmak gibi bir yaklaşımları da var, ama bu memlekette ‘Allah’tan kork’ denecek son kişi Diyanet İşleri Başkanı’dır.” ifadelerini kullandı.

Altay, Erbaş’ı eleştirirken Diyanet İşleri Başkanlığı görevi için ise şöyle dedi:

“Son zamanlardaki uygulamalarına baktığında ona sadece, neticede hepimizin çok saygı duyduğu ve duyması gerektiği Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başındadır. Ona sadece şunu derim. Allah’tan kork. Sen Diyanet İşleri Başkanı’sın. Senin rehberin Erdoğan değil, senin rehberin Kuran. Böyle bak hayata, konuşurken de böyle konuş.”