CHP, 'yürekli bir Cumhuriyet Savcısı' arıyor

CHP Sözcüsü Öztrak, eski bakan AKP'li Erdoğan Bayraktar'ın "itiraf"larına ilişkin "Yürekli bir Cumhuriyet Savcısının harekete geçmesi için eski bir bakanın daha fazla ne söylemesi gerekiyor?” dedi.

CHP, 'yürekli bir Cumhuriyet Savcısı' arıyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı sonrası CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Öztrak, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık soruşturması kapsamında hakkında hazırlanan dosyalarda yer alan iddiaları kabul etmesine ilişkin şunları söyledi:

“Şimdi bu davanın yolcuları artık itirafçı olmaya başladılar. Çevre ve Şehircilik eski Bakanı, ‘17-25 Aralık tapeleri ve dosyamda ne varsa doğrudur’ dedi. Bir televizyonda, ‘Ne yaptıysam Erdoğan’ın talimatıyla yaptım’ diyerek istifasını açıklayan bu eski Bakan, görevini kötüye kullandığını da bir defa daha kabul etti.

Yine AK Parti’nin kurucularından eski bir milletvekili, ‘AK Partililerin yüzde 90’ı yakında itirafçı olacak’ dedi. Bu millet, bakan çocuklarının evlerinden çıkan kasaları unutmadı. Sıfırlanmakla bitmeyen dolarları, avroları unutmadı.

Ayakkabı kutularında ele geçirilen rüşvet paralarına faiz işletip sonra da bu rüşveti faiziyle, alana iade edenleri de unutmadı. Bu olaylar Yüce Divan’da aklanmadı. Majestelerinin milletvekillerinin oylarıyla bu hesap yargıdan kaçırıldı.

Şimdi Cumhurbaşkanı’nın Yüksek İstişare Kurulu üyesi, dönemin TBMM Başkanı Cemil Çiçek de, ‘Bu dosyalar Yüce Divan’da görüşülmeliydi’ diyor. Tüm bunlar hala milletin vicdanında karayan bir yaradır.

Bu dosyalar milletin vicdanında kapanmamıştır. Şimdi bu itirafları, ‘ucu nereye giderse gitsin’ diyerek suç duyurusu kabul edip bu bakanı ifadeye çağırabilecek bir Cumhuriyet Savcısı arıyoruz. Bulur muyuz bilmiyorum. Yaklaşan seçimlerden sonra yapacağımız ilk iş, devletin çökertilen adalet direğini, hızla ayağa kaldırmak olacak.”

Öztrak, “Geçen gün de çıktı kendi ifadesiyle o dönem ‘hırsızlar çuvalı’nın içine atılmasına içerleyerek, ‘Ben kendimi ayırmak istedim, gücüm yetmedi. Döverler beni, öldürürler beni. O kadar gücüm yok benim’ dedi. Bu işin sırrı orada. Yürekli bir Cumhuriyet Savcısının harekete geçmesi için eski bir bakanın daha fazla ne söylemesi gerekiyor?” dedi.