CHP Sözcüsü: Türkiye'de 'darbe olmasın' istiyorsanız, emekli amirallerden değil, sarıklı amirallerden korkacaksınız

"Bu aynı zamanda, Meclis'in kayyım başkanının ifşa ettiği, bizim şiddetle karşı çıktığımız Montrö tartışmasında, 'Montrö Sözleşmesi'nden çıkılmasın' diyenlere bir gözdağıdır. Kanal İstanbul üzerinden okyanus ötesine göz kırpmaktır."

CHP Sözcüsü: Türkiye'de 'darbe olmasın' istiyorsanız, emekli amirallerden değil, sarıklı amirallerden korkacaksınız

103 amiralin imzaladığı bildiriden ‘darbe’ çıkartmanın hüner işi olduğu belirten CHP Sözcüsü Öztrak, “Hain darbe girişimi herkesin hafızalarında taze. Türkiye’de ‘darbe olmasın’ istiyorsanız, emekli amirallerden değil, sarıklı amirallerden korkacaksınız, çekineceksiniz.” sözleriyle iktidar partisine seslendi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı’nın ardından kameraların karşısına geçti.

Öztrak, emekli amirallerin ortak açıklaması için “Emekli amirallerin yaptığı paylaşımın yöntem ve şekli elbette eleştirilebilir, ama bu metinden darbe çıkartmak doğrusu farklı bir hüner ister” değerlendirmesini yaptı.

“GÜNDEMİ ÇALMASINDAN ARTIK BIKTIK”

Öztrak, şöyle konuştu:

“Dün, açlığı, yoksulluğu, işsizliği, intiharları yani ülkedeki zulmün üstünü, darbe iddialarıyla örtme senaryosu uygulamaya kondu. Erdoğan şahsım hükümeti, yeni bir ‘darbe mağduru’yum oyununun perdesini açtı. Biz kabak tadı veren bu tiyatroyu çok izledik. Milletimiz de Erdoğan’ın şahsım hükümetinin, sahte gündemler ve algı operasyonlarıyla milletin gündemini çalmasından artık bıktı.

Erdoğan şahsım hükümeti, Ayasofya baş imamı şeriat istediğinde, faize ve İstanbul Sözleşmesi’ne karşı çıktığında buna ses çıkarmıyor. Seçim kazanmak için bölücü terör örgütü elebaşının mektubunu televizyonlarda okuttuğunda, kardeşini devlet televizyonlarına çıkarttığında, bunlara ‘ifade özgürlüğü’ diyor.”

“SARIKLI AMİRALLERDEN KORKUN”

“Ama içlerinde aylardır ağızlarından düşürmedikleri ‘mavi vatan’ın müellifi olan, 15 Temmuz’da FETÖ ile göğüs göğse çarpışmış emekli amirallerin yaptığı bir açıklama ‘Darbe yapmak için bir araya gelmek’ olarak yorumlanıyor. Anlaşılan ifade özgürlüğü, sadece saray, sarayın yandaşları ve sarayın değirmenine su taşıyanlar için var.”

Emekli amirallerin yaptığı paylaşımın yöntem ve şekli elbette eleştirilebilir ama bu metinden darbe çıkartmak doğrusu farklı bir hüner ister. Ama 15 Temmuz’u daha unutmadık. Hain darbe girişimi herkesin hafızalarında taze. ‘Türkiye’de ‘darbe olmasın’ istiyorsanız, emekli amirallerden değil, sarıklı amirallerden korkacaksınız, çekineceksiniz.

Bu ülkenin emekli olan, fikrini ve tecrübesini ülkenin siyasetçileriyle paylaşmak isteyen amirallerden çekmediğini dile getiren Öztrak, “Bu ülke ne çektiyse, sarayın Türk Silahlı Kuvvetlerine kumpaslarla soktuğu mensubiyeti başka yerlere ait olan generallerden çekti. Bugün bir tarikat gitti, onun yerine diğerleri geldi. Şimdi Sayın Erdoğan’a soruyoruz. Sizin aklınızın başınıza gelmesi için bu ülkenin başına daha hangi felaketlerin gelmesi gerekiyor?” sorusunu yöneltti.

MONTRÖ İTİRAZLARINA KARŞI GÖZDAĞI

CHP’nin darbelere karşı tavrının çok net olduğunu belirten Öztrak, “Biz darbelerin her türlüsüne karşıyız. Postalla yapılan darbeye de karşıyız. Mokasenle yapılan darbeye de karşıyız” dedi.

Milletin, emekli amirallerin açıklamasından ‘darbe çıkarma tezgahı’nın komedi olduğunu, fark ettiğini öne süren Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milletimiz, Erdoğan şahsım hükümetinin darbe simsarlığından bıkmıştır. Yaşanan komedi, sadece şahsım hükümetinin çaresizliğinin koltuğunu korumak için yaptığı şımarıklıkların bir başka tezahürü değildir.

Bu aynı zamanda, Meclis’in kayyım başkanının ifşa ettiği, bizim şiddetle karşı çıktığımız Montrö tartışmasında, ‘Montrö Sözleşmesi’nden çıkılmasın’ diyenlere bir gözdağıdır. Kanal İstanbul üzerinden okyanus ötesine göz kırpmaktır. Bu oyuncular, koltukları için bu ülkenin bekasını ve toprak bütünlüğünü, tartışmaya açmak isteyebilir. Ama milletimiz buna izin vermeyecektir.”