CHP Grup Başkan Yardımcısı Salıcı: Yapılan saldırı Türkeş'in anısına saygısızlık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, saldırıyı, merhum Türkeş'in hatırasına saygısızlık olarak gördüklerini ve saldırganların bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

CHP Grup Başkan Yardımcısı Salıcı: Yapılan saldırı Türkeş'in anısına saygısızlık

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Fakirliği pazarlamaya hazırlanan bir iktidarla karşı karşıyayız” diyen Salıcı, iktidarın memleketi yıkıma sürüklediğini öne sürdü. Salıcı, temel gıda maddelerine gelen zamların simit almayı bile zorlaştırdığını ifade etti.

CHP’nin iktidara krizden çıkış için çözüm önerileri ilettiğini ifade eden Salıcı, “Yeni bir çözüm önerimiz var, dillendiriyoruz. Gelin, bu kara kışta açıkta kalan vatandaşa sıcak bir kucak açalım. ‘Kara Kış Fonu’ oluşturulsun önerimize sırtınızı çevirmeyin” değerlendirmesinde bulundu.

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun suç işleyen herkesle fotoğrafının olduğunu” söyleyen Salıcı, “Görevi suçu engellemek olan Soylu, üstüne gitmesi gereken suçluları koruyan, kollayan, onlarla fotoğraf çektiren bir durumda” dedi.

YAPILACAK MİTİNGLERDE ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YİNELENECEK

Türkiye’nin derhal seçime gitmesi gerektiğini belirten Salıcı, “Erken seçim çağrımızı 4 Aralık’ta Mersin’de yapacağımız mitingde dile getireceğiz. İktidara da küçük ortağına da güçlü bir çağrı yapacağız” ifadesini kullandı.

“TÜRKEŞ’İN HATIRASINA SAYGISIZLIK”

“Hafta sonu Alparslan Türkeş’i anma etkinliğine yönelik bir grup tarafından saldırı yapıldı. Siz bu saldırıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna karşılık Salıcı, bu saldırıyı üzülerek izlediklerini söyledi. Salıcı, saldırıyı, merhum Türkeş’in hatırasına saygısızlık olarak gördüklerini ve saldırganların bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti.