Cezaevinde bulunan uyuşturucu baronundan "Halil Falyalı ile birlikte uyuşturucu ticareti yaptık" açıklaması

Uyuşturucu baronu Behçet Töre, avukatları aracılığıyla dile getirdiği iddialarında, Falyalı ile birlikte uyuşturucu ticareti yaptıklarını anlattı.

Cezaevinde bulunan uyuşturucu baronundan

Ülkücü çete lideri Sedat Peker’in AKP Genel Başkanvekili ve eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’la birlikte kokain ticareti yapmakla suçladığı Halil Falyalı hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

Şu anda cezaevinde bulunan uyuşturucu baronu Behçet Töre, Peker’in ortaya attığı uyuşturucu iddialarını reddeden Falyalı’yı yalanladı.

Uyuşturucu ticareti yaptığı için verilen cezanın infazı nedeniyle cezaevinde bulunan Behçet Töre, avukatları aracılığıyla dile getirdiği iddialarında, Falyalı ile birlikte uyuşturucu ticareti yaptıklarını anlattı.

FALYALI İLE ORTAK KUMARHANE

Töre, 1998 yılında Halil Falyalı’yla birlikte uyuşturucu ticareti işini yaptıklarını ifade ederek, daha sonrasında KKTC’de ortak bir kumarhane açtıklarını da söyledi. 2001 yılında hapse giren Töre, KKTC’de bulunan International 2000 Hotel Casino’yu Halil Falyalı’yla birlikte açtıklarını, kendisi hapiste olduğu için 2004 yılında otelde kendisine ait hisseleri 10 milyon dolar karşılığında Falyalı’ya devrettiğini ileri sürdü.

“SAMİ HOŞTAN DEVREYE GİRDİ”

Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre, Töre, 2005 yılında cezaevinden çıkıp 2010 yılında tekrar girene kadar Falyalı’dan 10 milyon dolarlık alacağını tahsil etmeye çalıştığını ancak tahsil edemediğini de ifade etti. Töre ayrıca, alacağını alamadığı için Falyalı’nın Türkiye’de olduğu bir dönem saldırı hazırlığı yaptığını ancak araya yer altı dünyasının ünlü isimlerinden Sami Hoştan’ın girdiğini de iddiaları arasına ekledi.

Hoştan’ın araya girmesinin ardından saldırıdan vazgeçtiğini ifade eden Töre, Falyalı’nın borcunu ödemesi için Hoştan ve başka isimlerin şahitliğinde söz verdiğini de ileri sürdü. Töre, o dönemde uyuşturucu ticareti suçunu işlediği gerekçesiyle düzenlenen operasyonda yeniden cezaevine girince, Halil Falyalı’nın borcunu yine ödemediğini belirtti.

TÖRE’NİN OĞLU: FALYALI’NIN ELİ KOLU ÇOK UZUN

Behçet Töre’nin oğlu Emrah Töre ise, babasının aldığı cezanın infazı geçen yıl tamamlanmak üzereyken yeni bir dosyasının onandığını ve 3 yıl daha cezaevinde kalacağını söyleyerek, “Tam cezaevinden çıkmak üzereydi. Yeni dosyası onandı. Halil Falyalı’nın Türkiye’de de eli kolu çok uzun. Onun müdahalesiyle babamın cezaevinden çıkması engellendi” dedi.

FALYALI’DAN AÇIKLAMA

Töre’nin iddialarını Halil Falyalı’ya sorduk. Falyalı, asistanı üzerinden verdiği yanıtta, Behçet Töre’yi tanımadığını ancak Sami Hoştan’ı tanıdığını belirterek, “Bahsi geçen konularda yorum yapmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.