Cevizoğlu'nun 'Kanal İstanbul BOP'tan çok daha korkunç' dediği yazısına ulaşılamıyor!

Gazeteci yazar Hulki Cevizoğlu, "Bunu benim gibi birisinin söylemesi çok önemli" diyerek savunduğu Kanal İstanbul projesine henüz 2 sene önce "Büyük Ortadoğu Projesi'nden çok daha büyük ve korkunç" diyerek karşı çıkmış.

Cevizoğlu'nun 'Kanal İstanbul BOP'tan çok daha korkunç' dediği yazısına ulaşılamıyor!

Gazeteci yazar Hulki Cevizoğlu, AKP’nin İstanbul’a yönelik büyük yağma ve yıkım projesi Kanal İstanbul’u savundu.

“Ben Kanal İstanbul’a evet diyen bir Atatürkçüyüm” diyen Cevizoğlu, “Bunu benim gibi birisinin söylemesi çok önemli. Kanal İstanbul tartışmasını başka noktalara getirerek, arkalarına Atatürkçüleri alarak muhalefet yapma döneminin bitmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Cevizoğlu’nun sözleri beklendiği üzere AKP medyasında geniş yankı buldu. Cevizoğlu’nun ‘Atatürkçülük’ adına muhalefeti eleştirip projeye heyecanla sahip çıkışı A Haber’den Haber 7’ye, Sabah’tan Akit’e iktidarın yayın organlarında memnuniyetle karşılandı ve haberleştirildi.

Hulki Cevizoğlu’nun bu sözleri sosyal medyada şaşkınlıkla karşılansa da son dönemde özellikle konuk edildiği Demirören grubuna ait CNN Türk’te iktidarı destekler mesajlar verdiği biliniyor. 2019 yılında Kanal İstanbul projesiyle ilgili kaleme aldığı yazının akıbeti de bu durumu destekler nitelikte.

Cevizoğlu, 2019 Aralık ayında konuyla ilgili kendi internet sitesinde yazdığı yazıyı Twitter hesabından “KİP (Kanal İstanbul Projesi), BOP denilen “Büyük Ortadoğu Projesi”nden çok daha büyük ve korkunç bir proje. Pazartesi yazım:” diyerek duyurmuş.

Ancak sözkonusu yazıya bilinmeyen bir nedenle (!)  artık ulaşılamıyor. Ulaşmak için ilgili linke tıklayanlar Cevizoğlu’nun 2018 yılı sonuna kadar yazdığı eski yazılarla karşılaşıyor.