Cem Bialetti işçileri kararlı

DİSK heyeti, 9 Mart'tan beri grevde olan Cem Bialetti işçilerine ziyarette bulunurken, İtalya Sendikalar Konfederasyonu'ndan, destek mesajı geldi.

Cem Bialetti işçileri kararlı

Kocaeli’de mutfak eşyaları üreten ve Birleşik Metal-İş’te örgütlü 61 işçinin çalıştığı Cem Bialetti fabrikasında toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler 9 Mart’ta greve başlarken, DİSK heyeti bugün direnişteki işçileri ziyaret etti. Cem Bialetti greviyle dayanışma ziyaretinde DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Sarı ve DİSK Yönetim Kurulu üyesi Seyit Aslan ve DİSK Kocaeli Bölge Temsilcisi Vedat Küçük de yer aldı.

DİSK’in sosyal medya hesabından yayımlanan mesajda;

“DİSK, #CemBialetti işçileriyle buluştu. İşçilerin sürekli olarak yoksullaştığı bir dönemde işveren oldukça düşük oranlı ücret zammı teklifleri yerine işçilerinin kabul edilebileceği bir ücret teklifi vermelidir.” denildi.

İTALYA SENDİKALAR FEDERASYONU’NDAN DAYANIŞMA MESAJI

Öte yandan, İtalya Sendikalar Konfederasyonu, Cem Bialetti fabrikası işçilerine ve grevler ve direnişlerle haklarını arayan DİSK üyesi işçilere destek mesajı gönderdi.

CGIL Genel Sekreteri Maurizio Landini imzası ile yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Avrupa genelinde işçiler, pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle, sürekli olarak yoksullaşmakta ve gelirlerini kaybetmektedir. Türkiye ve Avrupa’daki sendikalar olarak işimizi ve ekmeğimizi güvence altına almak için mücadele ediyoruz. İtalyan sendikaları bu mücadelede DİSK ile omuza omuza vermiştir.

DİSK’in müzakere yolundaki girişimlerini destekliyoruz ve şirketi makul bir ücret teklif ederek masaya dönmeye davet ediyoruz.

CGIL, haklar alınana kadar ve grev devam ettiği sürece sizinle dayanışma içinde olacaktır. Şirketin haksız rekabet için üretim yerini değiştirerek işçi haklarını gasbetme ve ücretleri düşürme girişimlerine karşı çıkacağız.

İtalyan halkı her gün kahve yaparken ve yemek pişirirken Bialetti mutfak eşyalarını kullanmaktadır. Bu ürünlerin işçi haklarını ve sendikal hakları gasbederek üretilmesi kabul edilemez. Bu konuda tüketicileri bilgilendireceğiz ve uluslararası dayanışmayı güçlendireceğiz.

Bu mücadelenin parçası olan işçileri ve sendikaları selamlıyoruz. Yaşasın işçilerin uluslararası birliği! Yaşasın Cem Bialetti Grevi!”