Cebeci’deki öğrenci forumuna polis engeli: 13 öğrenci darp edilerek gözaltına alındı

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi’nde polis öğrencilerin en temel haklarından olan forum yapma hakkını engelledi.13 öğrenci darp edilerek gözaltına alındı.

Cebeci’deki öğrenci forumuna polis engeli: 13 öğrenci darp edilerek gözaltına alındı

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi’nde polis öğrencilerin forum yapmasını engelledi.

Ülkedeki ekonomik kriz ile öğrencilerin geçinememe, barınamama sorununa ilişkin bir forum düzenlemek isteyen öğrencilere polis saldırdı. Gaz sıkılan öğrencilerden 13’ü darp edilerek gözaltına alındı.

Forum yapmak isteyen yüzlerce öğrenci, polisin müdahalesini alkışlayarak protesto etti. Öğrenciler adına yapılan konuşmada şunlar ifade edildi:

“650 TL’lik KYK ile geçinmemiz bekleniyor. Yapamıyoruz, geçinemiyoruz. Tek yapmak istediğimiz bunu dile getirmek. Bütçe görüşmeleri devam ederken, yokmuşuz gibi davranıyorlar ama biz buradayız. Forum düzenlemek istediğimiz için arkadaşlarımız işkenceyle gözaltına alındı. Ne bu yoksulluğu ne bu açlığı ne de arkadaşlarımızın yaka paça gözaltına alınmasını kabul ediyoruz. Ne tarikat yurtlarına ne yoksulluğa mecburuz. En demokratik hakkımızı kullanmak forum yapmak istedik bize müdahale eden polis elinde bıçakla öğnencilere saldıran çetelere ses çıkarmıyor. Biz buradayız, arkadaşlarımızla dayanışmaya, korku kültürüne karşı çıkmaya devam edeceğiz.”