Cebeci’de Mülkiye Dayanışması'na saldırı

Ankara Üniveristesi Cebeci Kampüsünde üniversitelilerin geçim sıkıntıları ile ilgili foruma bir grup ülkücü faşist öğrencilere saldırıda bulundu.

Cebeci’de Mülkiye Dayanışması'na saldırı

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesinde ülkücü faşist bir grup Mülkiye Dayanışması grubu öğrencilere saldırdı. Polisin müdahalesi sonucu çok sayıda öğrenci biber gazına maruz kaldı.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü içerisindeki SBF (Siyasal Bilgiler Fakültesi)’nde Mülkiye Dayanışması’nın düzenlediği Üniversite öğrencilerinin geçim sorunlarına yönelik bir forum planlanmaktaydı. Forumun yapılacağı saatlerde bir grup ülkücü faşist öğrencilere saldırıda bulundu. Gerilimin artması üzerine kampüse giren çevik kuvvet ekiplerinin ülkücüleri koruduğu görüldü. Polis ekipleri öğrencilere biber gazıyla müdahale etti.

 

BİBER GAZLI SALDIRI

Cebeci Kampüsü’ndeki saldırıda öğrencilere biber gazıyla müdahale edildi. Biber gazının yanı sıra kimi öğrenciler darp edildi. Saldırıya uğrayan öğrenciler güvenlik dolayısıyla kampüsten toplu çıkış yaptılar.

 

Ülkücü faşist grup ise öğrenciler kampüsten çıkış yaptıktan sonra paylaşım yaptı. Twitter üzerinden 16.13’de yapılan paylaşımda “Cebeci Teröre Mezar Olacak!” yazıyor.