ÇAYKUR, 'hileli kura'da topu İŞKUR'a attı: Konunun muhattabı onlar

ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı, "Bu kura ile işe alım işleminin ÇAYKUR ile bir alakası yoktur. Biz bu alımları İŞKUR aracılığıyla yapıyoruz. Çekilişleri de onlar organize ediyor. Konunun muhatabı biz değiliz." dedi.

ÇAYKUR, 'hileli kura'da topu İŞKUR'a attı: Konunun muhattabı onlar

ÇAYKUR’un İşe alım için 12 Nisan’da gerçekleşen ve “hileli” kura tartışmalarına yol açan görüntülere ilişkin olarak açıklama yaptı. ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Hatinoğlu, “Bu kura ile işe alım işleminin ÇAYKUR ile bir alakası yoktur. Biz bu alımları İŞKUR aracılığıyla yapıyoruz.” dedi.

Sosyal medyada paylaşılan söz konusu görüntülerde, kurayı çeken görevlinin çektiği markaları önünde yer alan listede varsa okuduğu iddia edildi. Kurada isimleri çekilen kişilerin AKP il ve ilçe başkanlıklarından gelen listelerden seçildiği öne sürüldü.

“ÇEKİLİŞİ İŞKUR ORGANİZE EDİYOR”

Odatv’ye konuşan Hatinoğlu, “Bu kura ile işe alım işleminin ÇAYKUR ile bir alakası yoktur. Biz bu alımları İŞKUR aracılığıyla yapıyoruz. Çekilişleri de onlar organize ediyor. Konunun muhatabı biz değiliz. İŞKUR bu çekiliş yöntemini noter aracılığıyla yaptığını belirtti. İŞKUR’un yaptığı bu işe alım organizasyonu canlı da yayınlıyoruz. Biz de konuyu İŞKUR’un görevlendirdiği notere sorduk. Bize “Birbirine yapışık iki numara geldiği için birbirinden ayırıp yeniden çektiğini” söyledi.” dedi.

Çekilişi yapan noter Meliha Aydın, “Çekilişle ilgili açıklama yapmak istemiyorum” dedi. Çekilişi noter katibinin yaptığı öğrenildi.