Çavuşoğlu'ndan İsrail açıklaması: Bizimle sağlıklı ilişki yürütebilmesi için yanlış politikalarından vazgeçmeliler

Ankara'da Togo Dışişleri Bakanı ile görüşen Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ile ilişkilere dair değerlendirmede bulunarak, "İsrail'in bizimle sağlıklı bir ilişki sürdürebilmesi için yanlış politikalardan vazgeçmesi lazım" dedi.

Çavuşoğlu'ndan İsrail açıklaması: Bizimle sağlıklı ilişki yürütebilmesi için yanlış politikalarından vazgeçmeliler

Togo Dışişleri Bakanı ve aynı zamanda Afrika Entegrasyonu ve Yurtdışı Togolular Bakanı da olan Robert Dussey ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşmenin bitmesiyle başlayan ortak basın toplantısında İsrail ile olan ilişkilere dair açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu İsrail ile ilişkilere dair “İsrail’in bizimle sağlıklı bir ilişki sürdürebilmesi için yanlış politikalardan vazgeçmesi lazım. Kudüs’ün statüsünü aşındırıcı politikalarını değiştirmeli. Mevcut politikalarla ilişki olmaz. İsrail iki devletli çözüm ve barış sürecine girerse herkesle ilişkileri iyi olur. Bu uluslararası toplumun da beklentisi. Hükümeti kimin kuracağı değil nasıl politika izleyeceği önemli” ifadelerini kullandı.

Ankara’daki basın toplantısında Çavuşoğlu, Batı Afrika ülkesi Togo’da ‘FETÖ iltisaklı okulun kapatıldığını’ da açıkladı.

Çavuşoğlu, konuyla ilgili “Maarif Vakfı’nın yeni okullar açılması için Togo’nun desteğine ihtiyacımız var. FETÖ ile mücadelede verdikleri destek için de teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.